Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2021 18:02:00

Zatýkací dopis

Zatýkací dopis

Komentář na facebookovém profilu k Babišovu vytýkajímu dopisu ministru Blatnému

 1) Prezident tlačí na odvolání ministra zdravotnictví, protože odmítá dát výjimku vakcíně Sputnik. Premiér tvrdí, že k odvolání není důvod, přesto posílá ministrovi vytýkací dopis. Cituji z něj větu: “Jeví se mi, že Ministerstvo zdravotnictví pod vaším vedením rezignovalo na řádný výkon funkce tohoto rezortu.”

2) Dopis by v první řadě měl obdržet premiér. Nikoli vytýkací, ale zatýkací. Začala bych stejně: “Jeví se mi, že vláda ČR pod vaším vedením rezignovala na řádný výkon funkce vedení státu.”

  • dopustil jste, aby zemi v době pandemie místo odborníků řídili specialisté na politický marketink. Vaše politické a finanční zisky mají přednost před zdravím, vzděláváním, ekonomikou.
  • v přepočtu na počet obyvatel jsme zemí s největším počtem zemřelých, naše děti byly ve školách nejméně, ekonomika je v rozvratu.
  • financování Vašeho soukromého byznysu z veřejných rozpočtů pokračuje i v době, kdy krachují celá ekonomická odvětví a obrovské množství lidí se propadá do existenčních problémů. Tok dotací pro holding Agrofert se nezastavil. Týká se to zemědělství, chemického a potravinářského průmyslu nebo zdravotnické větve Vašeho podnikání.
  • jenom v letech 2014-2019 získaly Vaše firmy dotace a různé podpory ve výši 10,4 miliardy korun. Každý občan ČR Vám tak ze svých daní přispěl tisícem korun. Je to násobně více, než když jste v politice nebyl.

3) Požaduji, abyste zveřejnil veškeré výdaje z veřejných rozpočtů firmám Vašeho holdingu (nyní ve svěřeneckých fondech) za celou dobu pandemie. Tvrdíte, že fondy Vám nepatří a k žádným informacím o jejich hospodaření nemáte přístup. K informacím o veřejných rozpočtech snad jako premiér přístup máte, neměl by to tedy být problém.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama