David Smoljak

  • STAN
  • Praha 9
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2021 17:30:00

Poslanecká většina ignoruje zájmy veřejnosti

Poslanecká většina ignoruje zájmy veřejnosti

Chceme odložení volby členů Rady ČT a garanci nezávislosti veřejnoprávních médií.

 Dřívější i aktuální dění kolem Rady České televize podle senátorů Pirátů a Starostů jasně ukazuje, že sněmovní většina se při výběru a volbě kandidátů do Rad pohybuje na hraně nebo za hranou stávající podoby zákona o ČT. Požadují proto odložení voleb nových členů Rady ČT a budou prosazovat změnu způsobu volby, která bude garantovat vyšší nezávislost veřejnoprávních médií na politické moci.

Zákon o ČT říká, že Rada je nástrojem veřejnosti ke kontrole média veřejné služby, radní nesmí působit ve prospěch politických zájmů a mají zastupovat různé významné regionální, politické, sociální a kulturní názorové proudy.

„V poslední době jsme však svědky naprostého pohrdání demokratickými hodnotami i zákonnými ustanoveními. Volební výbor i Poslanecká sněmovna opakovaně vybírají pouze takové kandidáty, kteří jsou extrémně kritičtí k médiím veřejné služby a jejim principům, naplňují pouze zájmy poslanecké většiny a zcela ignorují zájmy veřejnosti,“ říká senátor STAN David Smoljak.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama