ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2012 5:00:00

Stanice metra na trase A se bude jmenovat „Nemocnice Motol“

Stanice metra na trase A se bude jmenovat „Nemocnice Motol“

Radní městské části Praha 5 na svém zasedání konaném dne 13. 3. 2012 odsouhlasili definitivní název „Nemocnice Motol“ pro nově budovanou stanici metra na trase „A“. Ta se nachází přímo u motolské nemocnice v ulici Kukulova.

Nový název byl vybrán z důvodu shodného názvu současných zastávek, které by se jinak musely přejmenovat. Nemocnice Motol je navíc zdravotní středisko celostátního významu a nejlépe tedy vystihuje polohu nové zastávky metra. „Prověřovali jsme více variant pojmenování, nejvíce se uvažovalo nad ‘Motol‘ a ‚Nemocnice Motol‘. První varianta se ale neosvědčila především proto, že jde o název celého rozsáhlého katastrálního území. Navíc by jeho použití dle pravidel DPP znamenalo další náklady na přejmenování existujících zastávek tramvají a autorových linek u křižovatky ulic Plzeňská a Bucharova,“ upřesnil starosta Prahy 5 MUDr. Radek Klíma.

Rozhodnutí Rady městské části Praha 5 nyní poputuje k Dopravnímu podniku hl. m. Prahy. „Byl jsem kontaktován Dopravním podnikem hl. m. Prahy ve věci stanovení nově budovaných názvů stanic metra na trase V. A, která by měla být zprovozněna v roce 2014. Dnešní názvy (pozn. Červený vrch, Veleslavín, Petřiny, Motol) vycházejí z projektové dokumentace a ne ve všech případech se jevilo jejich zachování jako optimální“ přiblížil záměr projednané změny názvu radní Prahy 5 Marek Kukrle.

Zdroj ilustračního obrázku: dpp.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama