Mgr. Milan Šmíd

Váš poslanec za kraj Vysočina
  • ODS
  • Vysočina
  • Volební komise
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2010 15:22:01

Poslanec Šmíd: Datové schránky zvládly města velmi dobře

Poslanec Šmíd: Datové schránky zvládly města velmi dobře

Zavedení provozu datových schránek zvládly obce a města velmi dobře. I to zjistil poslanec Milan Šmíd při svém lednovém poslaneckém týdnu.

Ve třetím lednovém týdnu navštívil poslanec Šmíd město Pelhřimov, městys Nová Cerekev a město Havlíčkův Brod. Diskutoval s vedením obcí o aktuálních problémech, plánovaných investičních akcích či o zavedení datových schránek.

Zjišťuji, že města a obce se s datovými schránkami vypořádali velmi dobře a jejich zavedení obce velmi oceňují. Zrychluje a zlevňuje to písemnou komunikaci mezi jednotlivými institucemi“, pochvaluje si Milan Šmíd. „Jsem také rád, že větší města svým obcím se zavedením datových schránek pomohla“, doplnil poslanec. 

Dalším velmi aktuálním tématem diskusí byl tzv. chodníkový zákon. Například město Pelhřimov spravuje celkem cca 130 km chodníků. Není v silách města takovéto množství chodníků uklízet. Většina měst proto rozdělila své chodníky do několika pásem dle důležitosti.
„Jsme v prvním roce zavedení tohoto zákona. Uvidíme, jak se s tím obce vypořádají, jak moc je to finančně zatíží. Dle mého názoru by si však měl každý před svým domem sníh odklidit sám a nečekat, až to město uklidí. Je to otázka tolerance, bez které to nejde“, připojil poslanec Šmíd svůj názor.



Poslanecký týden začal v úterý 19.1.2010 návštěvou města Pelhřimov. Nejprve se setkal na radnici se starostou Leopoldem Bambulou a místostarostou Tomášem Dufkem. Seznámil se s plánovanými investičními akcemi, s hospodařením města, se zavedením datových schránek či se zkušenostmi města s tzv. chodníkovým zákonem.

Na pracovním obědě ředitelka úřadu práce Věra Kovářová seznámila poslance s aktuální nepříznivou situací na trhu práce.

Ve středu 20.1.2010 zavítal poslanec do městyse Nová Cerekev. Starostka Adriana Kottová a místostarosta Milan Blažek seznámili Milana Šmída mj. s historií obce, problémy obce a plány do budoucna. Společně si pak prohlédli kotelnu na biomasu, kterou se vytápí velká část obce, a židovskou synagogu, která je výraznou památkou Nové Cerekve a je v současné době rekonstruována.

Pátek 22.1.2010 věnoval Milan Šmíd Havlíčkobrodsku. Svou návštěvu zahájil v havlíčkobrodské firmě Dvořák – svahové sekačky, s.r.o., kde se seznámil s patentovaným systémem svahového sekání trávy, který firma vyváží do celého světa. 
Poté následovalo setkání na radnici s radními města Havlíčkův Brod, kde se diskutovalo na téma např. čerpání fondů EU, rekonstrukce náměstí, investiční záměry města, datové schránky a samozřejmě i chodníkový zákon.
Poslanecký den byl zakončen ve Světlé nad Sázavou účastí na výjezdní oblastní radě OS ODS Havlíčkův Brod, která pokračovala neformální debatou se členy MS ODS Světlá nad Sázavou.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama