Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2021 6:20:55

Příprava NATO na válečný konflikt s Ruskem pokračuje

Příprava  NATO  na válečný konflikt s Ruskem pokračuje

Válečné napětí mezi Ukrajinou a Ruskou federací po nástupu Bidena v Bílém domě začíná opět eskalovat.

 

   Zatímco Putina má ponechat v klidu skutečnost, že na Ukrajinu již několik týdnů  proudí americká technika a zbraně  včetně poradců, ve fázi výstavby je vojenská základna v  Ochakově na jihu Ukrajiny s přímou americkou přítomností, tak  Zelenskyj  obávající se přesunů  ruské vojenské techniky na svém území se obrací se žádostí o začlenění  zbídačené Ukrajiny  do  válečného chomoutu NATO.

      Příslib generálního tajemníka NATO Stoltenberga  na uvedenou nabídku je rychlejší než blesk z čistého nebe. Potvrzuje tak navíc i  falešný  slib Západu, že po zrušení Varšavské smlouvy  se NATO nebude rozšiřovat blíže k hranicím Ruska.  

   Ukrajina se nikdy nesmířila, že navždy přišla na základě provedeného referenda o Krym. Navíc dlouhodobě  čelí  skutečnosti,  že  podobně dopadne i s územím  Doněcka a Luhanska,  které ex- prezident  Porošenko sliboval   „osvobodit“ v brzké době  již v roce 2014.

    Dosavadní průběh v uvedených oblastech ukazuje, že zdejší zmírnění napětí nelze řešit pokračujícím harašením zbraní a zbídačováním obyvatelstva, ale návratem k dodržování  „Minského protokolu “ ze dne 5. září 2014  a   „balíčku opatření k provádění minských dohod“ ze dne 12. února 2015.

    Podle jednoho z průzkumů je 93 % Rusů rozhodnuto bránit svoji zemi. Nechci předjímat  výsledek podobného průzkumu u nás. Z tohoto pohledu na závěr  spíše   malá  otázka určená  především   politickým  rusofobijcům  české politické scény ve službách západních mocností.

Který   z českých  válečných jestřábů  v případě vyprovokování válečného konfliktu ze stra ny NATO  mezi  Ukrajinou a Ruskou federací  je odhodlán vyslat  své  syny  či  rodinné příbuzné   „hájit“  spojenecké závazky  našeho státu ve prospěch USA ?   Tipovat si na ministra zahraničí Petříčka, generála „ve službách  Západu  a aspiranta na příštího prezidenta“  Petra Pavla, stejně jako na některou  z tria pravicových  „dam“   Němcová, Černochová, Pekarová – Adamová  je dost  bláhové !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama