Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2021 15:17:00

Dělník není nevolník. Co takhle kdyby rovnou spal pod mašinou?

Dělník není nevolník. Co takhle kdyby rovnou spal pod mašinou?

Komentář na facebookovém profilu ke směnám dlouhým 16 hodin.

Viděli jste tohle? Celý svět řeší, jak zkrátit pracovní dobu, ale pan poslanec z hnutí ANO navrhuje pro časy krize až 16hodinový pracovní den?

Článek je sice zamčený, ale já jsem ho četl celý. V té druhé polovině se dočtete, že by bylo vůbec nejlepší, kdyby se délka pracovní doby v zákoníku práce neuváděla. Zaměstnavatel a zaměstnanec se přece dohodnou.

Tak všichni víme, jak by v praxi taková dohoda vypadala, že? Zaměstnanec může pracovat 16 hodin, pak 18 a nakonec by mohl v práci přespávat pod mašinou… Jako před 100 lety, než se i díky sociální demokracii podařilo zavést osmihodinovou pracovní dobu.

Takže prosím takhle NE! Odporuje to zdravému rozumu, odporuje to bezpečnosti práce, odporuje to všemu, za co jako ČSSD bojujeme. Dělník není nevolník

ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama