Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2021 20:33:00

Čtyři českolipské školy dostanou v létě nová okna

Čtyři českolipské školy dostanou v létě nová okna

V posledních letech je již tradicí, že během letních prázdnin probíhají v České Lípě rozsáhlé opravy škol. Nejinak tomu bude i letos.

Město právě nyní připravuje hned několik těchto akcí, na svém prvním dubnovém jednání odsouhlasili českolipští radní zadávací podmínky veřejné zakázky na výměnu oken na čtyřech českolipských základních školách.

Stav oken v českolipských školách, ve kterých výměna oken zatím neproběhla nebo které nebyly kompletně zatepleny, není dobrý. V zimě jimi uniká teplo, při dešti zatéká do budov. Některá okna se již nedají otevírat, a proto není možné ve třídách zajistit řádné větrání. Je tedy nutné okna vyměnit. V letošním roce naplánovalo město výměnu oken ve čtyřech českolipských základních školách, celkové náklady jsou vyčísleny na cca 8,6 mil. Kč.

Je v plánu 2. etapa výměny oken na ZŠ Partyzánská za cca 1,7 mil. Kč, první etapa výměny oken proběhla v loňském roce. Nových oken se dočkají také v ZŠ a MŠ Jižní. Zde se budou vyměňovat okna v pavilonu, kde je školka, kuchyně a sklad potravin, předpokládaná hodnota zakázky je vyčíslena na 2,2 mil. Kč. S novými okny se počítá také do ZŠ Sever, a to konkrétně do tělocvičen. Zde budou instalována nová hliníková okna s izolačním trojsklem, náklady jsou vyčíslené na 2,5 mil. Kč. Poslední školou, kde se budou letos v létě měnit okna, je ZŠ Dr. M. Tyrše, tam se bude jednat o zakázku s předpokládanými náklady ve výši 2,2 mil. Kč, půjde o první etapu výměny oken.

Kromě výměn oken je na letošní rok naplánována například vestavba třídy MŠ do ZŠ a MŠ Jižní, další etapa rekonstrukce rozvodů vody a kanalizace v základní umělecké škole, vybavení nových odborných učeben na ZŠ Lada a ZŠ Slovanka nebo 1. etapa výstavby školního hřiště v ZŠ a MŠ Jižní, která již nyní probíhá. Dokončena by mělo být také zateplení ZŠ Lada.

„Záleží nám na tom, aby se žáci a učitelé v českolipských školách cítili dobře a abychom jim vytvořili kvalitní zázemí pro výuku. Stav školských budov v České Lípě se postupně zlepšuje, ale jsou školy, kde máme ještě mnoho práce. Kdybychom vše chtěli opravit najednou, nestačily by nám ani finance, ani personál, který na plnění zakázek dohlíží. Musíme tedy vše opravovat postupně,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama