Mgr. Šárka Jelínková

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2021 16:57:00

Podporujeme ústavní žalobu, prezident nehájí zájmy ČR

Podporujeme ústavní žalobu, prezident nehájí zájmy ČR

Prezident Miloš Zeman dlouhodobě znevažuje tajné služby a zostuzuje naši zemi mezi spojenci v zahraničí. Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí je proto připraven podpořit ústavní žalobu na prezidenta, která v Senátu vzniká.

 „Prezident podle mě nehájí zájmy ČR a jsem přesvědčena o tom, že je přímo poškozuje. Teď je to dobře vidět na jeho postojích v kauze Vrbětice,“ vysvětluje pozici klubu jeho předsedkyně Šárka Jelínková. Podle jejích slov zkomplikoval Zeman vyjednávací pozici ČR vůči Rusku a problematické je podle ní i to, že ve svém nedělním projevu sdělil i informace, které měly zůstat utajené.

„Cítím i z reakcí občanů, s nimiž se setkávám, že prostě teď nemůžeme mlčet a musíme poslat jasný signál. S jednáním prezidenta se prostě ztotožnit nemůžu,“ doplnila Jelínková.

„Od prezidenta lidi očekávají, že se bude chovat slušně, že bude hájit zájmy země a jejích občanů. Na tu slušnost kladu velký důraz. Netěší mě, že se musíme vůbec bavit o ústavní žalobě na prezidenta, ale pan prezident nám tady nabíjí munici a my to nemůžeme nechat bez povšimnutí. Je otázkou, zda se vážně nezabývat i úpravou prezidentských kompetencí a pravomocí v Ústavě,“ uzavírá Jelínková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama