Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2021 12:45:00

Musíme řešit i jiné otázky, nejen maturity

Musíme řešit i jiné otázky, nejen maturity

Komentář na facebookovém profilu k jednání školského výboru Poslanecké sněmovny

 Školský výbor dnes podle plánu zasedal a co se týká otázek kolem maturit a školství, vyčká plnění usnesení Poslanecké sněmovny z minulého pátku.

Nicméně také přijal usnesení, které jsem jako zpravodajka bodu navrhla.

Oč v něm jde? Musíme řešit i jiné otázky, než jenom maturity, tak možná žákům a studentům budou některé body připadat "odtažité" - ale je to náprava dalších pochybení ministerstva, kterých je daleko více, než letošní maturity/nematurity...

Takže jsme se usnesli, že výbor:

  • žádá MŠMT prioritně o zachování centrální dodávky státních testů do škol po 10. květnu 2021 a současně bezodkladné předložení nouzového řešení financování testů ve školách vládě v souladu s pandemickým zákonem,
  • žádá MŠMT také o bezodkladné zahrnutí základních uměleckých škol do centrální dodávky státních testů pro jejich pedagogické a nepedagogické pracovníky po 10. květnu 2021,
  • žádá MŠMT o úpravu opatření obecné povahy tak, aby se podmínka úlevy v didaktickém testu - 160 hodin praxe v sociálních a zdravotnických zařízeních - uplatnila rovným způsobem vůči žákům a žákyním všech oborů.

Jak určitě víte, tak nahoře zmíněné usnesení sněmovny (a ještě ho přikládám k textu) dalo ministrovi čtyři jasné úkoly, z nichž zatím stihnul splnit jeden (číslo 2), na zbylé má ještě dneska čas.

Aby mne zase někdo nenařknul, že vám dávám plané naděje a odvádím vás od učení, tak jako už mnohokrát před tím znovu dodávám:

  • Věřte především sobě!
  • Co se naučíte, to vám nikdo nevezme!
  • Připravujte se na maturity a neupínejte se k řešení, které možná bude, ale s větší pravděpodobností nebude!
  • Nenechte se znechutit tím, že jste obětí nespravedlnosti. Máte v tom pravdu, ale čím lépe se dokážete připravit, tím spíše tu nespravedlnost porazíte!
  • A především! Nenechte si namluvit, že vám společnost a vláda nic nedluží. Dluží! Máte právo na to, aby vám byla dána možnost doplnit si vzdělání, vědomosti a dovednosti, které vám tento více než rok vzal. Máte právo to požadovat a máte naprosté právo přitom hodně hlasitě křičet.

PS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama