Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2021 18:02:00

Nepřipustíme devastaci průmyslu nezodpovědným zahraničním majitelem

Nepřipustíme devastaci průmyslu nezodpovědným zahraničním majitelem

Prohlášení k aktuální situaci v Liberty Ostrava

 Vedení firmy Liberty Ostrava včera oznámilo, že majitel firmy prodal sesterské rumunské společnosti milion emisních povolenek v miliardové hodnotě. To je v příkrém rozporu s předchozími sliby a ujištěními, které majitel Liberty dával při jednání s odbory i s představiteli vlády ještě minulý týden.

Na to vláda musí reagovat a musí najít řešení potenciálně nebezpečné situace. Proto budeme za ČSSD požadovat, aby se tímto tématem zabývala hned na svém pondělním zasedání.

Zájmy zaměstnanců musí být nad zájmy vlastníků a budeme je všemi silami bránit. Ochrana pracovních míst je pro nás klíčová. V sázce je příliš mnoho. Podnik zaměstnává 5 tisíc zaměstnanců, dalších 25 tisíc pracovních míst je na něj přímo navázáno.

Nepřipustíme devastaci domácího průmyslu nezodpovědným zahraničním majitelem. Je nemyslitelné, aby namísto slibovaných investic byly z prosperujícího podniku vyváděny zisky a podnik tak byl postupně ohlodán až na kost.

Věříme, že firma své potenciálně nebezpečné postupy ještě přehodnotí. Jakékoliv další kroky budeme nadále bedlivě sledovat a využijeme všech zákonných nástrojů jak zabránit destrukci a riziku propouštění.

Zapojit do řešení situace chceme kromě Úřadu práce například i Finanční analytický úřad. Vláda by měla neprodleně projednat varianty dalšího možného postupu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama