JUDr. Markéta Vaňková

  • ODS
  • Brno
  • primátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2021 10:46:00

Pavilon G2 pro provoz očkovacího centra bude k dispozici, dokud bude třeba

Pavilon G2 pro provoz očkovacího centra bude k dispozici, dokud bude třeba

V očkovacím centru na brněnském výstavišti aplikují 100 000. vakcínu

Stotisící vakcínu by měli během středy 5. května nebo čtvrtka 6. května aplikovat zdravotníci ve Velkokapacitním očkovacím centru na brněnském výstavišti. Doposud zde očkovali zhruba 1 700 lidí denně, od tohoto týdne centrum zvýšilo kapacitu na 3 000 lidí za den.

„Brněnské očkovací centrum se stalo díky spolupráci města Brna a Fakultní nemocnice Brno vzorem pro očkovací centra v celé republice. Všichni už chceme mít klid. Jediná cesta, jak udělat za koronovirem tečku, je jít se očkovat. U nás v kraji jsme připraveni. Máme kapacitu až 350 tisíc lidí za měsíc,“ uvedl jihomoravský hejtman Jan Grolich. Při příležitosti píchnutí jubilejní 100 000. vakcíny předal hejtman Grolich pracovníkům očkovacího centra malý symbolický dárek plný vitamínů – lahev krajského jablečného moštu.

„Mám opravdu hodně reakcí od našich starších občanů či od jejich rodinných příslušníků na fungování očkovacího centra v areálu brněnských veletrhů a všechny jsou kladné. Oceňují komfort v podobě parkování i vstupu od MHD, rychlost celého procesu, a především velmi vlídný přístup veškerého personálu – ať už dobrovolníků, nebo profesionálů z Fakultní nemocnice Brno. Když k tomu přidám to, že na vakcínu na výstavišti nemusí konkrétní věkové skupiny téměř čekat, za což patří poděkování všem, kteří koordinují dodávky na jižní Moravě, vše funguje výborně. Chci zdůraznit, že dokud to bude zapotřebí, tak prostory pavilonu G2 pro provoz očkovacího centra budou z naší strany k dispozici,“ řekla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Na výstavišti funguje centrum od pondělí do neděle od 7:00 do 15:00. Pracuje tam personál z Fakultní nemocnice Brno, ale také praktičtí nebo ambulantní lékaři a dobrovolníci.

„Pro Fakultní nemocnici Brno bylo otevření tak velkého očkovacího centra obrovskou výzvou a zkušeností. Cením si toho, že máme tak schopný a obětavý personál, který dokázal zvládnout nápor covidových pacientů v nemocnici a zároveň očkovat tisíce lidí tady na brněnském výstavišti. Moc děkuji všem, kteří se k výzvě postavili čelem, zejména Emergency Medical Teamu, který společně s Oddělením krizové připravenosti nese odpovědnost za chod očkovacího centra a podle spokojenosti očkovaných to dělá opravdu dobře, stejně tak i všem lékařům, sestřičkám, farmaceutům a dobrovolníkům, kteří odvádějí skvělou práci,“ doplnil zdravotnický náměstek FN Brno Ondřej Ludka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama