Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2021 10:21:00

Výzvy Finanční správy kvůli EET byly nezákonné

Výzvy Finanční správy kvůli EET byly nezákonné

Komentář na facebookovém profilu k výzvám novomanželům k doložení detailů nákladů svatby

 Soud potvrdil to, co jsem říkal od začátku ministryni financí, že výzvy Finanční správy byly nezákonné.

Jistě si na to vzpomenete, v roce 2018 dostalo 95 novomanželských párů od berňáku výzvu, aby mu šťastní novomanželé sdělili: kde měli svatbu, kolik na ní měli hostí apod., a to i ty, kteří měli hostinu doma. Berňák jim hrozil dokonce půl milionovou pokutou.

Tehdy jsem kvůli tomu ministryni financí interpeloval ve Sněmovně, dokonce několikrát. Upozorňoval jsem na to, že se jedná o nezákonný postup, exces a zneužití paragrafů daňového řádu. Paní ministryně to zlehčovala a sveřepě trvala na svém, že je to v pořádku, o žádný exces se nejedná a berňák postupoval správně.

Nyní soud rozhodl o tom, že výzvy byly protizákonné. Má to smysl! Má smysl se ptát a upozorňovat na nezákonné postupy, aby už se neopakovaly.

Úkolem demokratického politika je chránit práva občanů před roztahováním státní moci. Bohužel s touto vládou jsme svědky tendencí k ochraně státní moci na úkor občana. A pokud ministr podobné postupy obhajuje, tak k tomu jen přispívá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama