Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2021 7:30:00

Americký „řád založený na pravidlech“

          Americký „řád založený na pravidlech“

Vykuchávání mezinárodního práva ze strany USA se stalo běžnou součástí při řešení vznikajících konfliktů v dnešním světovém uspořádání.

 

Zvolení senilního Bidena  prezidentem  Spojených států tento stav jen umocnilo, pytlák se stal hajným! Ačkoliv přes 120 vysloužilých amerických generálů podepsalo otevřený dopis, ve kterém poukazují na prezidentovu neschopnost kvůli stáří ( duševní a fyzické schopnosti) vykonávat funkci, přesto nová administrativa ve Washingtonu v mezinárodních vztazích  opakovaně zmiňuje „řád založený na pravidlech“  a obviňuje Rusko a Čínu z narušení tohoto domnělého řádu.

Mediálně nová rétorika Bidenovy administrativy zůstává ve skutečnosti starou rétorikou předcházejících amerických vlád díky které  Spojené státy a jejich západní spojenci usilují o jednostranný přístup k mezinárodním vztahům.

Hegemonické ambice USA tak  nadále zůstávají v protikladu s činností   OSN,  jejímž cílem je zachování mezinárodního míru, bezpečnosti a zajištění mezinárodní spolupráce.

Takzvaný  nový „řád založený na pravidlech“ jsou ve skutečnosti  pravidla definovaná USA a jejich spojenci, díky nimž se ostatní přizpůsobují  jejich požadovanému pořadí.

Jak se nedávno vyjádřil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov, výsledkem prosazování tohoto  zcela novým západem definovaného režimu  by byla úplná  negace  poválečného řádu, který doposud existuje. Daleko od „řádu“ jde o ponoření do nepořádku a konfrontace,  jež  předcházely OSN ve třicátých letech 20. století vedoucí k světové válce.

 ČR se rozhodla  nevídanou  protiruskou kampaní pro  totální likvidaci našich  dlouhodobých  bratrských  vztahů s RF  a stát se  věrným stoupencem USA.  Přidala se na stranu světového agresora USA a NATO.  Přitakávajíc politice  J. Bidena, která je vysoce korozivní pro mezinárodní právo a ohrožuje globální bezpečnost. 

    Podzimní parlamentní volby budou mimo jiné hlasováním o tom, zda  bude  ČR i nadále vtahována do nových  válečných konfliktů pod  hlavičkou teroristického uskupení NATO. Militaristických stoupenců mající „mediální servis“  na obrazovkách veřejnoprávní televize je stále více.  Oproti tomu  KSČM  zůstává i nadále zárukou prosazování mírového řešení vznikajících konfliktů ve světě, za vystoupení ČR z NATO.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama