Mgr. Marek Novák, MBA

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2021 9:09:00

Ekoteroristé ohrožují zdraví a bezpečí našich lidí

Ekoteroristé ohrožují zdraví a bezpečí našich lidí

Předsedou a zástupcem petičního výboru petice za dokončení výstavby rychlostní komunikace D49 v úseku Hulín – Fryšták – Horní Lideč – Slovenská republika se stal Marek Novák.

 Do této občanské aktivity se pustil s dalšími kolegy, protože považuje za nutné chránit zdraví a bezpečí lidí, které v řadě obcí ohrožuje intenzivní nákladní i další doprava.

Předsedou se stal po dohodě s dalšími členy petičního výboru, kterými jsou Jiří Korec, Radek Doležel a Martin Štětkář.

Petice reaguje na nekonečné průtahy při realizaci stavby, které organizují některé ekologické spolky a jiné obstrukční skupiny s cílem zamezit výstavbě této pro kraj důležité komunikace.

„Jako občan považuji za důležité postavit se ekoteroristům a jejich obstrukčnímu jednání a oddalování výstavby této komunikace. Ohrožují totiž zdraví a bezpečí našich lidí a zároveň snižují kvalitu života v desítkách měst a obcí, kterými dnes úplně zbytečně projíždí těžká nákladní doprava a tisíce tranzitních aut. Nová silnice by sloužila jako obchvat těchto míst a odvedla dopravu to míst, která jsou na to vhodnější,“ uvedl Marek Novák.

Petice vyzývá všechny spolky, které se samy označují jako „ekologické“, aby si uvědomily, že nejen někteří aktivisty vybraní živočichové, ale i lidé mají právo na příznivé životní prostředí. Měly by tak přestat oddalovat výstavbu této páteřní komunikace Zlínského kraje.

petice

petice


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama