RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2021 9:09:00

Nucené přistání soukromého letadla je aktem státního terorismu

Nucené přistání soukromého letadla je aktem státního terorismu

Místopředseda ODS Alexandr Vondra vyzval premiéra Andreje Babiše, aby na summitu Evropské rady inicioval společný postup EU vůči Bělorusku

 Bělorusko donutilo přistát letadlo soukromé společnosti na cestě v rámci Schengenského prostoru jen proto, že se na jeho palubě nacházel kritik Lukašenkova režimu Ramane Pratasevič.

„Postup běloruského režimu je naprosto bezprecedentní akt státního terorismu, který musí každý demokratický stát jednoznačně odsoudit. Není možné, aby stát donutil přistát soukromé letadlo, které veze cestující uvnitř schengenského prostoru jen proto, aby se mohl pomstít novináři, který kritizuje poměry ve své zemi. Česká vláda musí jednoznačně oficiálně odsoudit tento čin a na půdě EU iniciovat společný postup a sankce proti Lukašenkově režimu," říká místopředseda ODS Alexandr Vondra.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama