Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2021 19:09:00

Práce na projektu rekonstrukce Kounicova domu mohou začít

Práce na projektu rekonstrukce Kounicova domu mohou začít

Komplikace provázely snahu města Česká Lípa najít kvalitního projektanta, který by připravil kompletní projektovou dokumentaci rekonstrukce cenné historické památky, a to vyhořelého Kounicova domu v centru města.

Výběrové řízení se tak táhlo více než rok. Nyní je však již u konce, jeho vítězem se stala společnost DigiTry Art Technologies s.r.o. Praha.

{poll title="Anketa:" id="3235" /}

Firma zvítězila s nabídkovou cenou 8,5 mil. Kč, která je nižší, než byl předpoklad. Vysoce hodnocená byla také kvalita týmu, který bude projektovou dokumentaci zpracovávat.

„Po prvním neúspěšném výběrovém řízení, které jsme museli v létě loňského roku zrušit, jsme neprodleně poté vyhlásili nové. Ale ani druhé kolo neproběhlo bez komplikací. Nyní však můžeme říci, že se nám po sérii podaných námitek podaných účastníky řízení podařilo vybrat vítěze. Ačkoli nás komplikace v řízení velmi zdržely, těší nás, že je o tuto zakázku takový zájem a věříme, že jsme si smůlu vybrali již na začátku a nyní vše půjde jako po másle,“ uvedl českolipský místostarosta Martin Brož.

Poprvé vysoutěžilo město projektanta již v květnu loňského roku, vítězem se stal tým okolo pražského architekta Ing. arch. Ondřeje Tučka. Jenže kvůli námitkám město výběrové řízení zrušilo a vyhlásilo ho znovu s upravenými podmínkami. To se pak táhlo dalšího téměř půl roku.

Předmětem zakázky je zpracování projektové dokumentace pro stavební povolení i prováděcí projektové dokumentace pro výběr zhotovitele, a také podrobný stavebně technický průzkum, inženýrská činnost a autorský dozor při provádění stavby. O vítězi rozhodla nejen cena, ale i kvalita realizačního týmu. Po dokončení rekonstrukce se do Kounicova domu přesune Dům dětí a mládeže Libertin.

„Kounicův dům před šesti lety vyhořel, v roce 2018 jej získalo město do majetku a na konci roku 2019 jej staticky zajistilo a vystavělo provizorní střechu. Než se to podařilo, byl dům čtyři roky vystaven vlivům počasí bez jakékoli ochrany. Před tím, než se do rekonstrukce pustíme, měl by objekt postupně přirozeně vyschnout, jinak hrozí jeho poškození. Prodloužení soutěže na projektanta nám tak paradoxně v této věci pomohlo, protože jsme pro vysychání získali více času. Jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré,“ uzavřela starostka města Jitka Volfová. 

{profiles title="" ids="111953" /}

{relatedarticles title="Psali jsme:" articles="663856,663310,662809,661815" /}

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama