Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2021 14:03:00

Důchodci nikomu nic nedluží

Důchodci nikomu nic nedluží

Komentář na facebookovém profilu k vyjádření Miroslava Kalouska na adresu seniorů

 Pan Kalousek z TOP 09 opět moralizoval! „Když budete brát malý důchod, tak se uskromníte. Vypěstujete si brambory na zahrádce…“ řekl v rozhovoru na Primě.

A důchodci z paneláku si je mají vypěstovat kde, pane Kalousku? Ve vaně?

Prokrista! Ti lidé celý život pracovali a my je budeme ještě v pětaosmdesáti posílat na pole s rýčem a s motykou? To snad ne! A zdražující energii si budou také důchodci vyrábět sami? Nebo jim pan Kalousek doporučí svítit petrolejkou a vařit na ohni?

Důchodci nikomu nic nedluží! A rozhlédněte se kolem sebe, nejtěžší to dnes mají starodůchodci, invalidé a osamělé seniorky. Těch 300 korun nad zákonnou valorizaci je to nejmenší, co pro ně můžeme udělat! Jsem ráda, že jsem ty tři stovky prosadila.

A kde na to vezmeme? I v Česku musí začít nadnárodní koncerny platit daně. Stejně jako na Západě. Digitální daň pro začátek. Jenže to chce odvahu, pane Kalousku. Je to těžší než vyvolávat u starších lidí pocit provinění...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama