Adam Zábranský

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • transparentnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2021 21:25:00

Podpoříme výstavbu a rekonstrukce bytů městskými částmi

Podpoříme výstavbu a rekonstrukce bytů městskými částmi

Rada hlavního města Prahy dnes projednala uvolnění dalších finančních prostředků z Fondu rozvoje dostupného bydlení. Díky nim vznikne nová výstavba a opravy také čekají bytové jednotky ve správě několika městských částí.

 Z prostředků Fondu rozvoje dostupného bydlení bude po schválení návrhu zastupitelstvem uvolněno dohromady téměř 105 milionů Kč. Dotace tentokrát obdrží Praha 10, Praha 12, Praha 13 a Praha-Běchovice.

„Praha 10 požádala o 55 milionů korun na rekonstrukci minimálně 80 bytových jednotek vyhrazených pro účely sociálního a dostupného bydlení. Praze 13 poskytneme necelých 12 milionů korun na přístavbu Střediska sociálních služeb rozšiřující stávající kapacity. Vznikne tak deset malometrážních bytů, které si budou moci pronajmout senioři vyžadující pečovatelské a jiné služby,“ uvádí radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

Praze 12 už dříve z Fondu obdržela 55 milionů Kč na demolici bytového domu Modřanská a vybudování nového domu s 32 byty a jedním nebytovým prostorem. Ukázalo se ale, že stavba bude nákladnější, než se původně odhadovalo, a proto pražští radní souhlasili s uvolněním dalších 30 milionů Kč. Čtrnáct z nově vzniklých 32 bytů bude trvale v dispozici hlavního města Prahy. Běchovicím pak hlavní město poskytne 8 milionů Kč na kompletní projektovou přípravu k plánované výstavbě tří bytových domů, kde má vzniknout 50-70 bytových jednotek pro účely dostupného bydlení.

Prostředky z Fondu rozvoje dostupného bydlení pomáhají s veřejnou bytovou výstavbou a s opravami již existujících bytových jednotek a domů v majetku hlavního města Prahy, ale i domovů pro seniory, domovů se zvláštním režimem a dalších pobytových kapacit sociálních služeb.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama