JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2021 7:33:00

Seznam projektů pro čerpání eurofondů za 8,5 miliardy

Seznam projektů pro čerpání eurofondů za 8,5 miliardy

Dobrá příprava je klíčem úspěchu. Krajští radní na svém pondělním jednání schválili aktualizovaný seznam připravovaných projektů na programové období evropských fondů po roce 2021.

 Těch je v tuto chvíli 141 v celkové předpokládané hodnotě přesahující 8,5 miliardy korun. Přes polovinu částky obsahují projekty v oblasti dopravy.

„Stejně jako v případě končícího programového období jsme i v rámci výhledu na roky 2021 – 2027 zahájili přípravu s velkým časovým předstihem, abychom byli v maximální možné míře připraveni čerpat evropské finance již od samého počátku po vyhlášení jednotlivých výzev. V tuto chvíli máme bez oblasti IT připraveno 141 projektů za 8,5 miliardy korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Podle radního pro oblast evropských fondů Ladislava Valtra je stávající aktualizovaný přehled výsledkem intenzivní spolupráce odboru rozvoje s jednotlivými gesčními odbory. „Aktualizovali jsme seznamy projektů včetně jejich harmonogramů a zdroje financování, a především finančních aspektů. Odbor rozvoje na základě těchto podkladů ověřil podpořitelnost daných projektů z jednotlivých finančních zdrojů pro období 21+ a následně sestavil souhrnný přehled projektů. Jedná se o projekty uplatnitelné v ITI, Regionálním akčním plánu, individuálních výzvách nebo v dalších nových programech jako ReactEU, Národní plán obnovy nebo Modernizační fond,“ řekl Ladislav Valtr.

Z celkové předpokládané částky 8,5 miliardy korun tvoří největší část projekty v oblasti dopravy. „Máme v tuto chvíli připraveno 29 projektů v předpokládané hodnotě 4,8 miliardy korun. V oblasti zdravotnictví se jedná o projekty za 1,3 miliardy korun a ve školství za 1,1 miliardy korun,“ upřesnil radní Valtr.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama