Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2021 19:14:00

Až dvojnásobek minimální mzdy pro stigmatizovaná 'nemakačenka'? Jsem pro

Až dvojnásobek minimální mzdy pro stigmatizovaná 'nemakačenka'? Jsem pro

Komentář na facebookovém profilu k novému návrhu zákona z dílny ČSSD.

Každý člověk chce být nějak užitečný a každý by měl dostat v životě šanci. Proto velmi podporuji návrh zákona o Integračním sociálním podniku, který za ČSSD předložil ve Sněmovně Jan Chvojka. Zákon, který byl vytvořen ve spolupráci s MPSV by mohl pomoci co největšímu počtu lidí chytit druhý dech, zbavit se stigmatu "nemakačenka" a ušetří rozpočtu na dávkách.

A o co v něm jde? Jde v podstatě o chráněný trh práce pro dlouhodobě nezaměstnané. Mohou to být lidé, kteří pečovali o děti či příbuzné s postižením, lidé s postižením nebo třeba lidé opouštějící dětské domovy. Při dlouhodobé nezaměstnanosti lidé bohužel ztrácejí pracovní a sociální návyky.

Návrh zákona počítá s tím, že by příspěvek na podporu zaměstnávání takto znevýhodněných měl být vyplácen po dobu 36 měsíců a měl by dosahovat nejvýše dvojnásobku minimální mzdy. Jsem rozhodně PRO.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama