MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2021 13:49:00

Praha bude nadále efektivně řídit své projekty díky open source OpenProject

Praha bude nadále efektivně řídit své projekty díky open source OpenProject

Rada hl. m. Prahy na pondělním jednání schválila prodloužení podpory pro open source software OpenProject. I nadále ji bude pro hlavní město spravovat městská společnost Operátor ICT, a.s. (OICT).

Tímto krokem je zabezpečen plynulý chod systému OpenProject, ze kterého Praha využívá pravidelné reportingové sestavy prostřednictvím Datové platformy Golemio. Vybrané informace z této platformy se budou zobrazovat na webu pragozor.cz.

Vedení hlavního města využívá systém OpenProject ke sběru, evidenci a vizualizaci dat o klíčových projektech uskutečňovaných Magistrátem hl. m. Prahy a jeho příspěvkovými organizacemi. Zároveň prostřednictvím propojení s webovým rozhraním umožňuje jednoduchý přehled o aktuálním postupu na právě řešených projektech.

„V oblasti řízení projektů na magistrátu dříve panoval velký chaos a všechno se neuvěřitelně táhlo. Díky OpenProjectu už na projekty vidíme a daří se je posouvat rychleji. V tuto chvíli je v OpenProjectu evidováno skoro tři sta projektů především v oblasti digitalizace, inovací, smart city, dopravy a dotací. Daří se nám dosahovat maximálně efektivního a koordinovaného postupu v řízení projektů, od jejich přípravy až po jejich schválení, realizaci a ukončení,“ uvedl primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

OpenProject je open source a tzv. freeware, tedy software, za který není třeba platit licence. Správu a rozvoj systému OpenProject bude i nadále zajišťovat městská společnost OICT podle Radou schválené smlouvy na dobu určitou do 31. 12. 2022, s možností automatické prolongace.

„Nedílnou součástí reportingových sestav ze systému OpenProject je on-line datové propojení do oficiální pražské Datové platformy Golemio. Zveřejňované informace tak nebudou sloužit pouze k praktickému využití příslušnými odbory Magistrátu hlavního města Prahy, ale i nejširší veřejnosti,“ vysvětlil generální ředitel OICT Michal Fišer.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama