MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
  • Praha 2
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2021 11:13:00

V ODS to dělali kmotři, v ANO to dělá samotný Babiš

V ODS to dělali kmotři, v ANO to dělá samotný Babiš

Komentář na facebookovém profilu k případné povolební koalici ANO a ODS.

Kdysi jsem zde zmínil, že je po volbách velmi reálný vznik kolalice mezi ANO a ODS. Mnozí mi za to vyčinili. I když je hejtman Vondrák představitelem ANO a nereprezentuje názor ODS, ukazuje směr budoucího vývoje. Je to logické. Přestože Babiš založil svou politiku na protikorupčním tažení proti ODS, jsou si ANO a ODS v něčem podobné, v propojování partikulárních byznysových zájmů v politice. V ODS to dělali kmotři, v ANO to dělá samotný Babiš a Faltýnek. Vondrák tento způsob vztahování se k politice ve svém rozhovoru v podstatě potvrzuje.

Jak Babiš tak ODS mají panickou hrůzu z Pirátů a STANU. Bojí se, že by desetiletí budované vztahy mezi politikou a určitými podnikatelskými skupinami byly narušeny.

Bojí se politiky, které nevyrostla na korupčním prostředí 90. let. Bojí se  politiky, jež zdůrazňuje, že  politik má hledat veřejný zájem nikoli jen zájem úzkých podnikatelských elit. Proto jsou Babiš a ODS tak nervózní z růstu preferencí nových stran, které  vyrosly od spodu a politiku berou jako veřejnou službu. To nemá nic společného s levicovostí či pravicovostí, ale s pojetím řemesla politiky.  Strach z rozumné změny starých pořádků přivede pragmaticky dřívější nepřátelé ke společnému stolu. Jak ukazuje Vondrák, nová  "Opoziční smlouva" mezi Babišem a ODS je na pořadu dne.  Technickou otázkou je, jak to na lidi narafičit.

ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama