Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2021 11:56:02

Stížnosti koncesionářů vyřizuje ČT vzorně !

Stížnosti koncesionářů vyřizuje ČT vzorně !

Stížnosti na veřejnoprávní ČT jsou dlouhodobé a různé.

 Kromě samostatné kapitoly o objektivnosti a vyváženosti jejího zpravodajství k nim  patří  i otázky neprůhlednosti jejího  hospodaření a  informace o mzdových náležitostech jejich „hlavních tváří publicistiky“

   V minulosti se pod velkým tlakem  „aktivistů“ dostaly na povrch alespoň některé začerněné smlouvy  týkající se jejího  hospodaření a plat  generálního  ředitele ČT. Další ekonomické odkrytí tohoto média však i přes pokusy v poslanecké  sněmovně  při projednávání výročních zpráv o hospodaření ČT  zůstává nadále zahaleno tajemstvím jako kdysi hrad v Karpatech. 

 Svěží vítr do zatuchlé ČT  připomínající dnes  kolos  na hliněných nohách, přinesla až volba nových členů Rady ČT v osobách Lubomíra Veselého a Hany Lipovské, kteří se na rozdíl od dřívějších a ostatních současných členů  snaží naplňovat skutečné poslaní Rady ČT.

   Vraťme s k otázce  platu  generálního  ředitele  ČT a jeho lokajů.   Mzdové náležitosti „magnáta  ČT“  Petra Dvořáka  k jehož výši je zbytečné se vyjadřovat, tak nakonec byly veřejnosti odhaleny. Nemělo by na tom být nic nenormálního. Občané mají volně přístupné informace o platech  jednotlivých  ústavních a veřejných činitelů, nejinak tomu musí být u veřejnoprávní televize, jejíž příjmy jsou  z 90  %  tvořeny  „daní“ občanů tohoto státu pod pseudonymem koncesionářský poplatek. Za služby, kde  kvalita  často zaostává za očekáváním!

  Neprůstřelné tak  zatím  zůstávají veřejně  dostupné  informace týkajících se   mzdových  náležitostí osob, které svým zpravodajstvím nepřetržitě 24 hodin  denně  masírují  vědomí  všech generací národa, včetně  nejmladší generace.  Probruselských   tváří publicistiky   a zpravodajství   precizně  šperkující jednotlivé  pořady  typu  Komentáře události ,Otázky VM, 168, Reportéři a další  v podání  „zakonzervovaných“  králů z  branže  Jakuba Železného, Václava Moravce, Nory Fridrichové, Marka Wollnera a dalších.

   Obranný val k získání informací o mzdových náležitostech výše uvedených  novodobých  Goebbelsů  mainstreamové  televize hlásající správný pohled na společenské dění  zorným úhlem  EU, má zatím ČT právně dostatečně zabetonován.   Veškeré pokusy  daňových poplatníků, koncesionářských platičů,  k získání finančních informací dle Zákona č.106/1999 Sb. O svobodném přístupu k informacím  jsou  zatím  bezvýsledné o čemž jsem se díky zaslané žádosti sám přesvědčil.

   V rámci objektivity je nutné přiznat, že rozhodnutí ČT  zpracované  jejím právním úsekem na jednotlivé žádosti se žadatelům dostávají  v zákoně  stanovené lhůtě  formou doporučeného  několikastránkového   dopisu cestou České pošty za pouhých  (zatím) 51 Kč.  Svou  obšírnou  odpovědi    je zřejmé, že  právně  ochranný systém ČT je více než propracovaný a téměř neprůstřelný.

 A občan ? V demokratické  společnosti  má jako vždy  na výběr.  Smířit se s uvedeným stavem nebo v souladu s obdrženým Rozhodnutím ČT se  do 15 dnů odvolat  a čekat  na rozhodnutí  Úřadu pro ochranu osobních údajů.   Případně  zvolit  krajní, radikální řešení. Odhlásit svůj přijímač a zbavit se tak  povinnosti platit za službu,  se kterou není spokojen, která neplní poslaní veřejnoprávního média !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama