Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2021 15:37:00

Stát prý postaví městský okruh, řekl Babiš. Slibem nezarmoutíš

Stát prý postaví městský okruh, řekl Babiš. Slibem nezarmoutíš

Komentář na facebookovém profilu k Pražskému okruhu.

To dnes nabídl na jednání s Prahou pan premiér Babiš. Ve světě je zcela běžné, že se stát podílí na strategicky důležitých infrastrukturních stavbách v hlavních městech. U nás je to prý složité a Praha nedostane nic, ale stát by si tuto investici mohl vzít na sebe. Do července bude mít vláda propočty, jak by to vycházelo, a pak uvidíme, co se bude dít dál. Městská kasa tento nápad jistě ocení a my bychom mohli desítky miliard investovat jinam. Nesmíme se ale nechat uchlácholit. Víte, jak se to říká – slibem nezarmoutíš.

Investice státu, jako je část 511 Pražského okruhu nemáme a vlakem na letiště se taky nikdo neprojel. Nechci znít nevděčně, ale zatím se jedná pouze o myšlenku. Počkáme na konkrétní návrh státu a jeho podobu. Pro Prahu je důležitá i rychlost přípravy. Proto dál pokračuji v práci na Městském okruhu, abychom neztratili ani den. Dokončili jsme geotechnický průzkum, běží projektová příprava a začínáme projednávat s dotčenými orgány. Uvidíme, s čím přijde stát, ale za nás se v tuhle chvíli nic nemění a dál vlastními silami posouváme k realizaci jednu z nejdůležitější investic pro Prahu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama