Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2021 7:18:00

Dokážeme spojit všechny živnostníky a malé podnikatele

Dokážeme spojit všechny živnostníky a malé podnikatele

Přestože mám ve zvyku se vždy dívat především dopředu, nedá mi to a musím se nejdříve alespoň na malou chvíli podívat do minulosti. My Soukromníci vždy rádi připomínáme, že na rozdíl od jiných politických stran patříme mezi tzv. stavovské strany.

Náš program byl, je a bude vždy zaměřen na skutečnou politickou sebeobranu živnostníků a podnikatelů, jejich rodin a zaměstnanců. Již od První republiky, za které byly položeny základy dnešní Strany soukromníků České republiky, jsme vždy hájili tuto často přehlíženou skupinu obyvatel a vytvářeli jsem bariéry snahám o přímou nebo skrytou likvidaci malého a středního podnikání v naší zemi.

Zároveň jsme vždy prokázali, že jsme připraveni spojit síly. Vždy jsem se snažili najít zodpovědné politické partnery a udělat vše proto, aby živnostníci a malí podnikatelé získali zastání v parlamentu, v krajských samosprávách či na radnicích. Důkazem toho je několik posledních voleb. V roce 2014 jsme se stali parlamentní stranou díky úspěchu senátora Ivo Valenty. O dva roky později jsme na celostátní úrovni spojili síly se Svobodnými, a přestože jsme měli podstatně větší očekávání, vybojovali jsem alespoň několik krajských zastupitelů. V roce 2018 jsme opětovně promluvili do komunálních voleb, v nichž Strana soukromníků ČR získala více jak sto mandátů městských a obecních zastupitelů. Někteří z nich byli pak zvoleni starosty, místostarosty či radními.

Alespoň částečný úspěch jsme zaznamenali také v loňských krajských volbách, které se staly symbolickým mostem k dnešní velmi úzké spolupráci mezi Soukromníky, Svobodnými a Trikolórou. Při všech dosavadních volbách jsme si totiž vyzkoušeli, že naše programy jsou natolik obdobné a lidské vztahy natolik kvalitní, že jedinou rozumnou cestou je spojení sil a vytvoření platformy pro dlouhodobou spolupráci vše tří stran. Na rozdíl od jiných účelově založených politických projektů, uměle slepených koalic a jiných „rychlokvašek“ jsou totiž naše tři strany postaveny na pevných základech, velké členské základně, fungující celostátní struktuře a jasně čitelné historii. Strana soukromníků vždy byla jedinou autentickou politickou sebeobranou živnostníky a malých podnikatelů. Svobodní vznikli jako ochránci svobody v užším i tom nejširším slova smyslu a Trikolóra jako ostře vymezené pravicové a konzervativní hnutí, které chce chránit normální svět.

Vznikem volebního uskupení Trikolora Svobodní Soukromníci jsme vyslali tak našim voličům jasný vzkaz, že jsme připraveni nejen před volbami, ale hlavně po volbách táhnout za jeden provaz. Nabízíme jasnou alternativu vůči současné neschopné vládě i novodobé eurohujerské levici. Přestože to nebude lehké, věřím v náš společný úspěch. Jsem přesvědčený o tom, že jako Trikolora Svobodní Soukromníci dokážeme spojit všechny živnostníky a malé podnikatele v naší zemi a začít i na parlamentní úrovni tvrdě a neústupně kopat za jejich zájmy.

Jak ukázal vývoj obzvláště v posledních letech, toto téma nabývá na čím dál větší závažnosti. Je totiž nejvyšší čas, abychom společně vrátili hrdost těm, kteří budují hodnoty, vytváří pracovní místa, svými schopnostmi a dovednostmi vydělávají peníze, platí daně a vytváří tak zdroj pro celý státní aparát.

Je třeba si přiznat, že se především živnostníci a malí podnikatelé stali obětí zhoubné snahy státu vše regulovat, řídit, omezovat a zdaňovat. Stát si přestal vážit těch, na nichž skutečně stojí zdravé základy české ekonomiky. Nejdříve je chtěl zbavit svobody, zahnat do kouta a možná rovnou otrávit přebujelou byrokracií, „zaklekáváním“ či zbytečnou honbou za dotacemi.  Živnostník se stal lovnou zvěří a třídním nepřítelem zároveň. Posledním hřebíčkem do rakve byl pak princip diskriminačního a nezákonného lockdownu, který pod rouškou boje s pandemií opět dolehl hlavně na živnostníky, služby a maloobchod, kdežto velké fabriky a supermarkety fungovaly takřka bez omezení dál.

Živnostníci a malí podnikatelé toho potřebují od státu velmi málo. Stačí jim stabilní prostředí a co nejméně státních zásahů, které jim vždy jen přidělají práci, papírování anebo rovnou křiví trh. Je našim společným úkolem, abychom tento prostor vytvořili a dali živnostníkům možnost narovnat svá pokřivená záda. Jsme připraveni spustit antibyrokratickou revoluci, zrušit zbytečné zákony, propustit byrokraty a hlavně vrátit lidem a firmám důvěru. Zastavíme snahy státu všechny šmírovat, pronásledovat a svlékat do naha jen proto, že neumí „čapnout“ a přísně trestat několik málo těch, kteří budou pravidla prostě porušovat kdykoliv.

Chceme se vrátit ke skutečným hodnotám. Chceme hájit ty, kteří pracují, vymýšlí a tvoří. Chceme lidem vrátit odvahu chránit svou vlastní svobodu i soukromý majetek, nestydět za svůj názor a nebát se jít třeba i proti proudu. Trikolora Svobodní Soukromníci na to odvahu mít budou. Nebudeme stát v koutě, budeme hájit to, čemu věříme. A budu rád, když každý z vás k tomu přiloží ruku k dílu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama