Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2021 7:19:35

Ne Národnímu parku Křivoklátsko

Ne Národnímu parku Křivoklátsko

Zastupitelstvo Středočeského kraje bude 28. 6. opětovně rozhodovat o postoji ke zřízení Národního parku Křivoklátsko...

 Zastupitelstvo Středočeského kraje bude 28. 6. 2021 opětovně rozhodovat o postoji ke zřízení Národního parku Křivoklátsko, Rada Středočeského kraje doporučila zřízení NP podpořit.
Komunisté vnímají akutní potřebu ochrany přírody, vnímají ale i fakta - hlasy odborníků i dotčených obcí. Zodpovědně prohlašují, že zřízení národního parku je nesmyslem jak z hlediska sociálního, lesnického, ekonomického, tak i, při současném vysokém stupni ochrany CHKO Křivoklátsko, z hlediska ochranářského.
Lesnictví má na Křivoklátsku staletou tradici, vytvořilo z oblasti jednu z lesnicky nejcennějších oblastí ČR. Téměř 100% porostů má původ v pozměněné lidské činnosti, stejně tak druhová skladba vyvolává nutnost dlouhodobě v lesních porostech hospodařit a i les chránit jinak než v národním parku.
Vzniklá omezení v bezzásahových zónách by znamenala zmenšení lesnických činností i pracovní nabídky pro místní občany a lesnické firmy, ztrátu rekreačního zázemí nejen pro místní obyvatele, ale i pro sousedící kraje, ohroženi by byli i myslivci, vodáci, rybáři, turisté.
V neposlední řadě by zřízení parku znamenalo další zátěž státního rozpočtu v řádu stovek milionů Kč, ztrátu na tržbách za nerealizované těžby dřeva i roční ztrátu ekologické suroviny, omezení zdrojů paliva pro obyvatele z přilehlých obcí i ztráty z omezení možnosti sběru lesních plodů v bezzásahových zónách.
Duchu Biosférické rezervace UNESCO v programu Člověk a biosféra vyhovuje současný stav, cenné části přírody jsou chráněné i současnou legislativou jako CHKO, rezervace, Ptačí oblast atd.
Komunisté zřízení Národního parku Křivoklátsko nepodporují a vyzývají k obdobnému postoji i zastupitele Středočeského kraje.
Středočeský KV KSČM, 24. 6. 2021
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama