JUDr. Stanislav Polčák

  • STAN
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2021 18:02:00

Transparentnější strukturální fondy a klimatický zákon

Transparentnější strukturální fondy a klimatický zákon

Komentář na facebookovém profilu k opatřením Evropského parlamentu

 Evropský parlament tenhle týden posvětil dvě důležitá opatření pro lepší budoucnost.

1) Vzhledem ke střetu zájmů Andreje Babiše, premiéra a majitele Agrofertu v jednom, začnou platit nová pravidla pro přidělování dotací, aby byly výrazně transparentnější. Díky povinnosti uvádět u každé přidělené dotace soukromé firmě i jejího skutečného majitele, se už nebudou moct česká ministerstva vymlouvat, že lze u příjemců jen obtížně dokázat střet zájmů.

2) EU bude mít klimatický zákon, kterým se členské státy zaváží, že jako celek sníží výrazně emise skleníkových plynů. Pro Českou republiku je to příležitost, jak s evropskou podporou inovovat průmysl, zemědělství a transformovat ekonomiku za využití moderních a k přírodě šetrnějších technologií. Pro naše obce a města je to šance, jak se zbavit ekonomické závislosti na některých průmyslových odvětvích a celkově se modernizovat i z hlediska kvality života občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama