Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2021 15:21:00

Kraj poskytne finanční pomoc obcím zasaženým přírodními živly

Kraj poskytne finanční pomoc obcím zasaženým přírodními živly

Rada Královéhradeckého kraje dnes projednala finanční pomoc devíti obcím na jihu Moravy a na severu Čech, které v minulém týdnu zasáhlo tornádo či silné bouře.

Každé z nich kraj věnuje 100 tisíc korun na pokrytí škod, které vznikly na soukromém i veřejném majetku.

„Ačkoliv víme, že finance nejsou to jediné, co obyvatelé na jihu Moravy a na severu Čech v těchto dnech potřebují, chceme jim pomoci a podpořit je v těchto těžkých chvílích. V rámci jednání Rady Královéhradeckého kraje jsme se proto usnesli na poskytnutí každé z devíti obcí 100 tisíc korun z rozpočtu kraje. Z naší strany je to první rychlá finanční pomoc. Pokud bude potřeba, jsme připraveni v budoucnu jednat o další podpoře,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Od Královéhradeckého kraje obdrží finanční pomoc: v Jihomoravském kraji obec Moravská Nová Ves, Hrušky, Mikulčice, Lužice, Týnec v okrese Břeclav, Hodonín – Pánov, Valtice, Břeclav a v Ústeckém kraji obec Stebno.

V Jihomoravském kraji aktuálně vypomáhá odřad 35 profesionálních a dobrovolných hasičů z Královéhradeckého kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama