MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
  • Praha 2
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2021 11:12:00

Orbánovy útoky proti homosexuálům jsou jako ty nacistické

Orbánovy útoky proti homosexuálům jsou jako ty nacistické

Komentář na facebookovém profilu k situaci v Maďarsku.

Po nástupu Hitlera začali nacisté fyzicky likvidovat opozici, homosexuály, postižené lidi, Židy a nakonec rozpoutali 2. světovou válku, behem níž se pustili do Slovanů a dalších národností. Podstatou jejich ideologie, kterou ovládali masy, bylo živení nenávisti vůči všem, kdo neodpovídal jejich rasistickým představám. 

Orbánovy útoky proti homosexuálům jsou založeny na stejném principu, jako je založena nacistická ideologie. Orbán je sice neposílá do koncentračních táborů, ale "jen" zakazuje o nich mluvit před dětmi. Stejně jako nacisté pracuje s podněcováním nenávisti vůči určité skupině lidí. Oklešťovaní svobody slova jen potvrzuje jeho diktátorské tažení.

Evropské dějiny jasně ukazují, kam až může vést plíživé podněcování nenávisti. V současném politickém prostoru nelze takové projevy tolerovat. O to hůře, stojí-li český premiér na Orbánově straně a místo do Evropy nás posunuje kamsi do orbánovského Maďarska.

ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama