ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2021 17:34:00

Vysvětlilo Alžbětko? Prznění češtiny, nebo snad moderní trend?

Vysvětlilo Alžbětko? Prznění češtiny, nebo snad moderní trend?

Komentář na facebookovém profilu ke mluvnickému skloňování nebinárních osob.

 Na tento titulek jsem narazil čistě náhodně a několikrát jsem ho prolétl očima, než mi došlo, že nejde o gramatickou chybu, ale záměr autora. Je tu nová doba – dospělí lidé se vzájemně oslovují středním rodem.

Jde o „animuže“ a „aniženy“. Zajímalo by mne, zda tito lidé o těchto svých odchylkách věděli už dávno, nebo až nyní, v době, kdy je jim v médiích věnována velká pozornost a uměle z nich vytvářeny jakési celebrity.

Nikoho tu nechci urážet. Mnohokrát jsem psal, že lidi posuzuji podle jiných hodnot než podle toho, co mají v kalhotách či pod sukní nebo s kým sdílejí ložnici. To je především každého soukromá věc. O to víc nechápu, proč toto téma plní média a proč se z něj probůh stává jakýsi nový trend?

Příroda stvořila muže a ženu. To je mé přesvědčení. A pouze tyto dva druhy společně mohou plodit děti. Pakliže se někdo skutečně cítí být někým nebo dokonce něčím jiným, je to jeho věc, popř. zdravotní či psychická anomálie. Budou ale za chvíli lidé měnit své identity jen na základě momentálního rozmaru? A budeme za chvíli poklekávat i před touto skupinou osob? Budeme se každého předem ptát, v jakém rodě jej máme oslovovat? Mám obavu, že k tomu pomalu spějeme…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama