Bc. Marcel Kolaja

  • Piráti
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2021 22:21:00

V Parlamentu jsem se opravdu neflákal

V Parlamentu jsem se opravdu neflákal

Komentář na facebookovém profilu k dvěma letům na pozici europoslance.

 Věřte nebo ne, ale už jsou to dva roky ode dne, kdy jsem se stal europoslancem. Opravdu to utíká.

Člověk při takových milnících přemýšlí nad svou odvedenou prací. Za sebe mohu s klidem říct, že jsem se v Parlamentu opravdu neflákal. Podařilo se mi toho za tu dobu celkem dost prosadit. Vybírám 3 úspěchy, které mě nejvíc těší:

  • Schválili jsme covid certifikáty!

Pirátům se podařilo nám prosadit, aby covid certifikáty nediskriminovaly. Je tedy jedno, zda máte negativní test, protilátky nebo očkování. Taky se nám podařilo vyjednat, abyste mohli mít certifikát i v papírové podobě. Také se nám podařilo zvýšit minimální standard pro ochranu soukromí. Certifikáty udělají cestování v dnešní těžké době jednodušší ?? Dnes začínají platit a já mám skutečně velkou radost z obrovského pirátského otisku v
legislativě!

  • Prosadil jsem transparentní vzdálené hlasování

Jako místopředseda Evropského parlamentu, jsem na začátku pandemie prosadil, že všechna vzdálená hlasování na plénu Evropského parlamentu jsou jmenovitá a veřejná. I vy se teď můžete podívat na to, jak jednotliví europoslanci hlasovali.

  • Piráti zabránili povinnému filtrování obsahu umělou inteligencí na Internetu. Boj proti terorismu nás nesmí obírat o lidská práva.

V nařízení o odstraňování teroristického obsahu on-line se mi společně s německým Pirátem Patrickem Breyerem podařilo zastavit povinnost nasazovat nahrávací filtry. Automatické
nahrávací filtry totiž často vyhodnocují obsah jako závadný zcela chybně a omezují tak svobodu slova on-line.

  • Dnes jsem jako stínový zpravodaj aktu o digitálních trzích podal 139 pozměňovacích návrhů, takže se brzo můžete těšit na další zprávy o mé práci na návratu konkurence na digitální trhy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama