Mgr. Ondřej Benešík

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2021 22:03:01

Trumpa vynechme, historie korespondenční volby v USA je asi stošedesátiletá

Trumpa vynechme, historie korespondenční volby v USA je asi stošedesátiletá

Projev na 111. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 7. 2021 k vládnímu návrhu zákona o zvláštních způsobech hlasování ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2021

Děkuji. Já jenom velmi stručně. Byly tady vzpomenuty volby ve Spojených státech. Ten systém je úplně jiný. Ve Spojených státech se korespondenčně volí od občanské války, která byla v polovině 19. století, proto, aby se vojákům umožnilo volit, protože byli na frontě. Tam to není prostě záležitost posledních několika let. Ty volby jsou úplně jiné. Každý stát má svůj systém a každý stát si upravuje, jak taková korespondenční volba bude vypadat. Dokonce v Oregonu si v polovině devadesátých let v referendu Američani odsouhlasili, že jiná než korespondenční volba není možná. Takže, prosím vás, toho Trumpa trošičku vynechme. To není ten náš případ. Je to úplně jiný příběh a ta historie korespondenční volby ve Spojených státech je prostě asi sto, stošedesátiletá. Je to trošku něco jiného. Nemíchejme tady tyto dvě věci dohromady.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama