Ing. Michaela Matoušková, MPA

  • STAN
  • Řečany nad Labem
  • starostka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2021 10:17:00

Už se o logiku a péči o lidi nejedná. Zatracené ANO

Už se o logiku a péči o lidi nejedná. Zatracené ANO

Komentář na facebookovém profilu ke stavebnímu zákonu.

 Sorry jako, ale tohle už je fakt mimo.... Mimo nedokončenou reformu státní správy, která měla ve svém cíli znamenat decentralizaci - tedy úřad blíže k občanovi. Co je tu to zatracené ANO, už se o logiku a péči o lidi nejedná. Jde to z kopce a novým stavebním zákonem ta cesta nabírá na rychlosti. Samozřejmě, že benzín do tohodle vraku dolila KSČM - jak jinak, v době demokracie, že?!

Takže ať žije centralizace - jestli něco trvalo dlouho, tak teď se teprve máme na co těšit. Investovat můžeme chtít, ale než si získáme patřičné povolení, bude to trvat ještě dýl a nebo budeme velmi překvapeni, kdo vše se k němu nevyjádřil a bude celý proces následně napadat. A teď se těch chytráků, ano už opravdu rozčileně, ptám, kde ty úřady budou, když jsou nyní v prostorách obcí a měst? Jací úředníci v nich budou pracovat, když ty současné si vychovaly a vzdělaly obce a města? Kde budou ty archivy, které jsou dnes na obcích a městech? Kolik to vše bude stát daňového poplatníka - občana - ten superúřad a celá agenda? O kolik úředníků opět nabobtná státní správa? To bych tu byla do zítra. Abych jen nelamentovala, tak ale musím poděkovat paní Horníčkové z Chvaletického úřadu - ta totiž vždy vše připravila nejen včas, ale i s veškerou péčí a vstřícností k lidem. Někde to prostě jde, někde to je horší, ale co bude po novu, to ani nechci vidět. O způsobu přípravy zákona a jeho zázračném vylovení ze šuplíku ani psát nebudu, to ať si sáhne do svědomí ministerstvo a Hospodářská komora. Mě už prostě štve, kam ten náš stát spěje napříč všemi ministerstvy. Lidi ...probuďte se prosím, dokud je za 5 min 12.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama