ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2021 17:03:00

Rozdíl v odměňování se promítá do životní úrovně celých rodin

Rozdíl v odměňování se promítá do životní úrovně celých rodin

Komentář na facebookovém profilu k rozdílu ve výši platů žen a mužů

 Ženy v Česku vydělávají průměrně výrazně méně než muži. V Česku je průměrný rozdíl napříč trhem práce 19 %. Správně by to mělo být 0. I na stejné pozici u stejného zaměstnavatele máme jeden z nejvyšších rozdílů v EU. Jde tedy o nevysvětlitelný rozdíl. A to se musí změnit.
  • Chceme, aby to všechno bylo více vidět. Podpoříme proto opatření o transparentnosti odměňování v zaměstnání.
  • Zaměstnanci tak budou moci sdílet výši své mzdy, a to nehledě na to, jestli jim to zaměstnavatel zakáže. Chceme, aby bylo jasné, když někdo bere méně než má. To se přece nemá dít.
  • A hlavně je potřeba, aby na to někdo dával pozor. Chceme proto podpořit audity, které zjistí, zdali zaměstnavatelé neodměňují ženy a muže nerovným způsobem.
  • A máme toho připraveno ještě více.

Tyhle volby musí být i o ženách a jejich právech. Spolu s naší lídryní Magdalenou Davis se tak zasadíme o to, aby ženy byly odměňovány stejně.

"Rozdíl v odměňování negativně ovlivňuje nejen životy samotných žen, logicky se taktéž promítá také do životní úrovně celých rodin (včetně dětí) a v konečném důsledku i do fungování společnosti jako takové, ekonomiky země a oblasti veřejných financí," dodává naše Lenka Simerská.

Více v našem programu (ZDE) v sekci hospodářství.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama