doc. PaedDr. Ilona Mauritzová, Ph.D.

  • ODS
  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2021 20:54:00

Chceme očkování dostat k lidem co nejblíž

Chceme očkování dostat k lidem co nejblíž

Pomoc s očkováním zaměstnanců nabídl firmám Plzeňský kraj společně s Krajskou hospodářskou komorou v Plzeňském kraji.

 Zaměstnanci, kteří projeví o očkování zájem, budou moci využít mobilní tým, který očkuje přímo v prostorách firem. Zaměstnanci tak nebudou muset za očkováním dojíždět do očkovacích center. Na konci června oslovila Krajská hospodářská komora společně s Plzeňským krajem firmy s větším počtem zaměstnanců, jaký by mezi nimi byl o očkování zájem. Celkem bylo osloveno 400 firem.

„S ohledem na termíny dovolených ve firmách máme první odezvy. Společně s Plzeňským krajem, který koordinuje očkování a mobilní očkovací týmy, plánujeme první termíny aplikace prvních dávek. Spolupráce s krajem se nám osvědčila při testování ve větších firmách. Jsme rádi, že i další krok v boji proti onemocnění covid-19 můžeme realizovat společně s Plzeňským krajem,“ uvedla ředitelka Krajské hospodářské komory v Plzeňském kraji Radka Trylčová.

Mobilní očkovací týmy EUC kliniky Plzeň budou očkovat třemi druhy schválených vakcín (Vaxzevria, Comirnaty a Moderna). Množství vakcín i pro druhé dávky je v tuto chvíli zajištěno.

„Oslovit přímo firmy na území kraje považuji za velmi efektivní. Mnoho lidí s očkováním váhá kvůli dojezdové vzdálenosti, pracovní době a času dovolených. Takto dostane větší počet obyvatel kraje možnost se komfortně nechat očkovat u svého zaměstnavatele, bez nutnosti dojíždět nebo si brát volno z práce,“ říká hejtmanka Ilona Mauritzová a dodává: „I nadále považujeme očkování za jednu ze zásadních cest, jak se vrátit k běžnému životu. Proto chceme očkování dostat lidem co nejblíže.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama