Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2021 14:41:20

Covidová segregace začíná deformovat také křesťanství

Covidová segregace začíná deformovat také křesťanství

Komentář na facebookovém profilu ke zprávě, že s papežem Františkem se mohou setkat na Slovensku jen plně očkovaní

Máte právo na svou víru. Proto mne jako katolíka doslova šokují zprávy o tom, že covidová segregace začíná deformovat také křesťanství, tedy samotné základy naši civilizace. Viz zde.

Nechápu, že jsou politici i církev vůbec schopni připustit, že se mše svaté s papežem Františkem mohou účastnit pouze lidé, kteří dokončili své očkování proti Covid-19.

A očekával bych právě od církve, že takovou diskriminaci věřících odmítne jako první. Budu věřit tomu, že se tak i stane.

V této souvislosti jsem si vzpomněl na jeden příběh přímo z Bible. Cituji:

Lk 15,1-7

K Ježíšovi přicházelo mnoho celníků a hříšníků. Farizeové a zákoníci se proto zlobili a říkali: Stýká se s hříšníky! Dokonce s nimi jí.

Tu jim Ježíš vyprávěl příběh. Řekl: Představte si, že jeden člověk měl sto ovcí. Když se jen jedna z ovcí zatoulá, nenechá těch devětadevadesát na pastvě a nehledá tu ztracenou tak dlouho, dokud ji nenajde? Když ji najde, raduje se z toho. Nese ji zpět na ramenou. Když přijde domů, řekne přátelům a sousedům: Radujte se se mnou! Moje ovce se ztratila - a já jsem ji zase nalezl!

Ježíš řekl: Tak je to u Boha v nebi. Raduje se nad každým hříšníkem, který svůj život změní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama