Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2021 8:55:12

Odmítáme snahu lidovce Mariana Jurečky dále rozdělovat společnost!

Odmítáme snahu lidovce Mariana Jurečky dále rozdělovat společnost!

Výkonný výbor KV KSČM Plzeňského kraje dne 3. srpna odmítl snahu lidovce Mariana Jurečky dále rozdělovat společnost.

 

Výkonný výbor KV KSČM Plzeňského kraje na svém řádném zasedání dne 3. srpna konstatoval, že zcela typickým a učebnicovým příkladem, jak rozeštvávat skupiny českých občanů a současně zasévat sémě vnitrospolečenské nenávisti, je pozměňovací návrh, který podal lidovecký poslanec Marian Jurečka k novele zákona o důchodovém pojištění. Ten ve svém principu obsahuje zásahy do výpočtu důchodů některých skupin českých občanů, a to na základě falešného předpokladu kolektivní viny.

Jestliže měl autor tohoto pozměňovacího návrhu pocit, že se kdokoliv provinil proti tehdy platnému právu, myšleno proti právnímu rámci před rokem 1990, a to se samozřejmě také stávalo, měl přes 30 let možnost podat trestní oznámení, a nikoliv takto trapně paušalizovat a s velkou pravděpodobností pouze předvolebně exhibovat.

VV KV KSČM připomíná, že tento neobratný pokus o politický revanš a segregaci části našich spoluobčanů není prvním. O něco podobného se pokusila vládní koalice ODS, TOP 09, LIDEM již v roce 2011, když navrhovala vyšší zdanění důchodů formou srážkové daně také u tzv. prominentů bývalého režimu. Ústavní právníci navrhovatele však obratem varovali, že v případě zamýšlené daně hrozí ústavní žaloby, protože jakýkoliv diskriminační přístup ke zdanění určité skupiny osob může vyvolat oprávněnou ústavní stížnost. A to jim dost významně zkřížilo plány, protože jejich dalším krokem měl být návrh zákazu KSČM, strany, která je dlouhodobě registrována ministerstvem vnitra, a která nejenže se nepodílela na všech těch zlodějnách a tunelováních v 90. letech, jako někteří členové stran tzv. demokratické opozice, ale nikdy ani na okamžik nevybočila z ústavního rámce ČR.

A dnes to tady máme znovu, lustrační zákony, které zničily profesní, ale i osobní život mnoha tisícům nevinných a poctivých lidí, jim již prostě některým nestačí a na antikomunistickou strunu je třeba zabrnkat tedy jinak. Jako kdybych neměli v naší zemi zcela jiné a závažnější problémy.

VV KSČM Plzeňského kraje, 3. srpna 2021

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama