Jakub Janda

  • ODS
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2021 19:37:00

Národní sportovní agentura poškodila obce

Národní sportovní agentura poškodila obce

Poslanec a místopředseda sněmovního podvýboru pro sport Jakub Janda ostře kritizoval Národní sportovní agenturu (NSA) za zrušení výzvy, která se měla týkat sportovní infrastruktury. Poškodí to podle něj především obce, které podaly většinu žádostí.

„Je to další, za poslední měsíce už třetí zrušená výzva ze strany Národní sportovní agentury. Nevím, zda jde o ‚kostlivce‘, který vypadl ze skříně po bývalém šéfovi NSA Milanu Hniličkovi, anebo jestli se jedná o opětovné diletantství Agentury. Ve výsledku je to ale jedno – obrovská spousta práce, úsilí i energie jde do koše,“ uvedl Jakub Janda.

Připomněl, že výzva se týkala sportovní infrastruktury, což znamená především haly a hřiště. A upozornil, kdo bude postupem NSA – tedy úřadu, který spadá pod premiéra Andreje Babiše – nejvíce trpět.

„Odnesou to obce, které podaly spoustu, ne-li dokonce drtivou většinu žádostí. A ve finále to samozřejmě odnesou i jejich obyvatelé. Obce už mají tyto projekty v rozpočtech, někdy dokonce mají i vysoutěžené stavební firmy a sjednané úvěry. Řada projektů se přitom už v dokumentacích přizpůsobovala parametrům výzvy NSA. Kdo někdy seděl na radnici, tak chápe, do jak obrovských potíží je Agentura dostala. Je to neuvěřitelné diletantství!“ dodal Jakub Janda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama