ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2021 15:42:00

Tělesné tresty jsou násilím na dětech

Tělesné tresty jsou násilím na dětech

Komentář na facebookovém profilu k návrhu zákazu fyzických trestů na dětech

 Výchovný pohlavek, výprask, pro mnohé nutná součást výchovy. Nežijeme už ale ve středověku a stejně jako ve všem, i o výchově máme nové poznatky. Nedávný výzkum shromáždil výsledky 69 studií, z nichž vyplývá, že fyzické tresty chování dětí nezlepšují, ale naopak zhoršují a jsou škodlivé pro jejich vývoj a duševní pohodu.

Fyzické tresty nevedou k lepšímu chování, místo toho ho zhoršují. Děti často nemají tak silný hlas jako dospělí. A pro politiky a političky nejsou děti zcela preferovaná cílová skupina, když je nemohou volit. Děti ale potřebují ochranu a někoho, kdo je podpoří i systémově.

Tělesné tresty jsou násilím na dětech, proto chceme prosadit přijetí explicitního zákazu fyzických trestů na dětech. Zasadíme se také o zřízení instituce dětského ombudsmana, k čemuž se Česká republika zavázala ratifikací Úmluvy o právech dítěte. Rodina a děti jsou přece pro mnoho z nás na prvním místě.

Mrkněte i na další body našeho "rodinného" programu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama