Mgr. Ondřej Lochman, PhD.

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2021 9:21:00

Po exhejtmance zůstal na kraji prázdný krám

Po exhejtmance zůstal na kraji prázdný krám

Komentář na facebookovém profilu k situaci v dopravě v Středočeském kraji

 Za čtyři roky navýšila (Jaroslava Pokorná Jermanová - pozn. red.) výdaje ve veřejné dopravě o 1,5 miliardy, z 2 na 3,5 miliardy Kč. Financování krajů navíc nezohledňuje nárůst obyvatel, jen ve Středních Čechách jde o 200 tisíc obyvatel za posledních 15 let navíc, to nám taky napomáhá. Příjmová stránka kraje se teď díky vládě ještě o miliardu snížila. A teď to hlavní: na jaře jsme žádali ministra Havlíčka o pomoc na dopravu Středočechů za výpadky příjmů během Covidu, nepomohl.

Omezení na lokálkách jsou proto výsledkem jednání ministra Havlíčka. Veřejnou dopravu v kraji tím zařízl a teď se po ní vozí. Místo jednání se Středočeským krajem jezdí na lokálkách, zástupce kraje nezve.

Když jsem ve čtvrtek zjistil, že se na rozpadlém nádraží v Mladé Boleslavi narychlo natírají lavičky a drhnou okna před Havlíčkovým příjezdem, vzal jsem si dovolenou, vyrazil na nádraží za ním. Prostě jsem si pro tu diskuzi přijel bez pozvání, když se s námi nikdo nechtěl bavit, a jako předseda krajského výboru dopravu, jako starosta jednoho ze středočeských ORPéček, situaci řešil. Můj zájem ale je, aby ty lokálky jezdily. Tady můžete vidět, jak to dopadlo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama