Ing. Tomáš Goláň

  • BPP
  • Zlín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2021 14:45:00

Pozměňovací návrhy Patrika Nachera jsou vždy vedeny nějakou lobbistickou skup

Pozměňovací návrhy Patrika Nachera jsou vždy vedeny nějakou lobbistickou skup

Projev na 15. schůzi Senátu 18. srpna 2021 k energetickému zákonu

 Děkuji, pane předsedající, vážené senátorky, vážení senátoři,

navazuji na předchozí vystoupení pana předsedy Senátu, pana Miloše Vystrčila. Já jsem se s těmi jeho argumenty seznámil již včera na klubu a myslím si, že ty argumenty mě docela zásadním způsobem oslovily. Takže i vás všechny poprosím, abychom se nad tím zamysleli, protože samozřejmě zaměnit spotřebitele za zákazníka vypadá jako jenom slovní hříčka, ale má to dalekosáhlý dopad, protože spotřebitel je skutečně občan, nikoliv obec, nikoliv podnikatel, fyzická osoba.

I ty další věci ohledně uzavírání smluv, které tady zmiňoval naposledy, také možnost vypovídání smlouvy při ukončování platnosti a účinnosti smlouvy, to si myslím, že jsou velmi podstatné věci. Já si tady dovolím, ač se to někomu líbí nebo ne, říci, že když sleduji dlouhodobě pozměňovací návrhy Patrika Nachera, tak jsou vždycky vedeny nějakou lobbistickou skupinou. Já tady nebudu jmenovat, přes koho, a je vynikající prací pana předsedy, že se tímto zabývá. A zabývá se tím do takové hloubky, jakou nám tady předvedl.

Takže já plně podporuji to, co tady bylo řečeno a plně budu podporovat, aby se tento zákon dostal do podrobné rozpravy a ty pozměňovací návrhy tam byly případně načteny. Samozřejmě všichni uvidíme, jakým způsobem se k tomu vyjádří zástupce navrhovatele, tzn. ministerstva průmyslu a obchodu pan ministr. Jakým způsobem, zda vůbec, odpoví na jednotlivé dotazy, potom se také všichni budeme rozhodovat, zda ani, či ne. Ale z mého pohledu tak, jak byly předneseny výtky vůči tomu zákonu nebo senátnímu tisku č. 136 si myslím, že jsou natolik zásadní, že bychom měli skutečně tyto pozměňovací návrhy akceptovat a případně podpořit.

Děkuji vám za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama