Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2021 9:00:28

Vystoupení ČR z NATO je v zájmu naší další bezpečnosti!

    Vystoupení ČR z NATO je v zájmu naší další bezpečnosti!

Další pokus USA pod hlavičkou NATO o vývoz demokracie, tentokrát do Afghánistánu skončil opět fiaskem!

 

   Dvacetileté americké angažmá v této zemi, do kterého zatáhlo své spojence včetně ČR  způsobilo jen  další destabilizaci ve světě a pro náš stát  díky  přijmutí afgánských tlumočníků možnou časovanou bezpečnostní hrozbu.

   Lze jen doufat, aby  ujištění o dokonalém „prověření“ těchto osob, bylo alespoň trochu více přesnější a důvěryhodnější  než jsou  výstupy naší BIS směrem k Vrběticím, nebo amerických zpravodajských služeb  v případě americké invaze USA do Iráku v roce 2003 na základě nepravdivých informací o iráckých zbraních hromadného ničení.

     Úćet  pro USA a NATO je nemilosrdný, ale spravedlivý.  Zcela jistě ani  ex - prezident Barack  Obama svým  dřívějším prohlášením „Cesta před námi bude dlouhá,“ určitě netušil  hořký  konec  „své“ nejmocnější armády světa proti nepříteli a nebyl si vědom skutečnosti, že přítomnost cizích vojsk je nejdůležitějším prvkem, který pohání obnovu Talibanu.“

     K realismu měl koneckonců daleko i současný americký prezident Joe Biden, který  si ještě 6. července letošního roku  pochvaloval  300 000 dobře vybavených příslušníků afghánských jednotek a neviděl žádnou paralelu mezi stažením amerických vojsk z Afghánistánu a tím jak  dopadly  USA ve Vietnamu.

   Skončila další neslavná kapitola historie NATO.   Mocenské ambice této teroristické organizace v podřízenosti USA, soudě podle americké generality, však zůstanou. Vedoucí strategického velení USA admirál Charles Richards  tvrdí, že jaderná válka je možná. Koneckonců  své  „jaderné  podporovatele a příživníky“  má i v řadách našich politiků – například  poslankyně za TOP 09 Helena Langšádlová .

Bývalý velitel NATO James  Stavridis  příštím místem rusko – amerických střetů předvídá Černé moře a válka s Čínou  je pro něj reálná  „snad za deset let“ , viz  také jeho knižní publikace 2034:Román o příští světové válce.

 NATO ve své více než 70. – leté historii bylo vždy útočným paktem.  Debakl NATO v Afghánistánu si vyžádal statisíce mrtvých a zraněných. Podobný „účet“ za všechny agrese uvedeného „vývozce demokracie“ by znamenal „astronomické“ číslo.  Je nejvyšší čas na vystoupení ČR z NATO v zájmu zajištění skutečné bezpečnosti občanů našeho státu jak to dlouhodobě požaduje nejen KSČM, ale i všichni občané toužící po mírové budoucnosti lidstva!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama