Mgr. Šárka Jelínková

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2021 5:40:00

Zaslali jsme již 32 pohlednic čtyřem běloruským občanům

Zaslali jsme již 32 pohlednic čtyřem běloruským občanům

Senátorky a senátoři z klubu KDU-ČSL plní slib a podporují politické vězně v Bělorusku.

Senátorky a senátoři z klubu KDU-ČSL a nezávislí plní svůj slib adopce běloruských vězňů z řad křesťanských demokratů. Rozeslali již více jak tři desítky pohlednice vězněným osobám, v nichž jim vyjadřují podporu.

„Hledali jsme různé cesty pomoci vězněným představitelům běloruské opozice. Zatím se jich moc nenabízí, ale zaslali jsme již 32 pohlednic čtyřem běloruským občankám a občanům, a to Volze Zalatarové, Tatsianě Kaneuskayové, Anastasiyi Bulybenkové, Pavlovi Seviarynetsovi. V této symbolické formě pomoci budeme pokračovat,“ vysvětluje podobu podpory klubu vězněným osobám senátorka Šárka Jelínková, předsedkyně senátorského klubu a první místopředsedkyně KDU-ČSL. Ohledně možností pomoci se Jelínková setkala s Pavlou Polákovou z Mezinárodního sdružení Občanské Bělorusko.

Senátor Lumír Kantor oslovil v této věci překladatelku Elenu Opletalovou z Olomouce, která pomohla sepsat vězňům osobní texty. „Každá kapka naděje, kterou můžete jako politický vězeň dostat ze svobodného světa, musí působit jako lék,“ říká Lumír Kantor, který je místopředsedou senátorského klubu.

Zde je možné nalézt seznam vězněných osob. V současnosti je v Bělorusku nejméně 600 vězňů. Jen za červenec jich bylo 104 odsouzených.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama