Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2021 12:12:00

V Královéhradeckém kraji je naočkováno 65 % obyvatel starších 16 let

V Královéhradeckém kraji je naočkováno 65 % obyvatel starších 16 let

K 17. srpnu zdravotníci v Královéhradeckém kraji podali 575 575 dávek vakcíny proti covid-19, přičemž alespoň jednou je naočkováno 65 % obyvatel starších 16 let, tedy více jak 290 tisíc osob.

 Nadále se očkuje na 11 místech v regionu, z nichž většina nabízí také možnost očkování bez předchozí registrace.

„Očkovací místa v Královéhradeckém kraji si vedou v očkování proti covid-19 velmi dobře. Z hlediska podaných dávek na 100 obyvatel jsme druhý nejlepší region ČR, ale i podle místa trvalého bydliště si nevedeme špatně a jsme nad průměrem co do počtu očkovaných na 100 obyvatel. Jedním z důležitých faktů je ale určitě to, že patříme ke krajům s nejvíce proočkovanými klienty v sociálních zařízeních,“ zhodnotil hejtman Martin Červíček.

Zájem o očkování je podobně jako v celé republice přes léto menší, ale očkování nadále pokračuje a ve všední dny zdravotníci v regionu provedou v průměru 1500 vakcinací denně.

Očkování nadále probíhá na 11 místech v regionu. V konkrétní čas deset míst nabízí také možnost očkování bez registrace pro všechny osoby starší 16 let. Tuto možnost od konce července v kraji využilo už přes 3 000 zájemců.

Vedle toho kraj připravuje také mobilní očkování, kdy bude očkovací tým vyjíždět do určených obcí a nabízet možnost nechat se očkovat přímo na daném místě.

„Podle statistik jsou oblasti s nejmenší proočkovaností v našem kraji na Novopacku, Vrchlabsku, Trutnovsku a Jičínsku. Nejedná se o velký rozdíl oproti celokrajskému průměru, ale je potřeba nabídnout obyvatelům ještě další alternativu pro očkování v méně dostupných oblastech. Předpokládám, že mobilní očkování bychom ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Hradec Králové spustili na přelomu srpna a září,“ doplnil hejtman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama