Bc. František Elfmark, DiS.

  • Piráti
  • Uherské Hradiště
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2021 16:11:00

Odhozeným papírkem to začíná a černou skládkou to v lese končí

Odhozeným papírkem to začíná a černou skládkou to v lese končí

Cyklotoulky Pirátů a Starostů Zlínského kraje: kandidáti objíždí kraj na kole v rámci volební kampaně

Lídr kandidátky Pirátů a Starostů František Elfmark spolu s kandidátem Zdeňkem Třosem minulý týden začali kampaň na kole po Zlínském kraji. Během posledních prázdninových týdnů a v září budou objíždět větší města i menší obce a projíždět cyklostezky a přírodní zajímavosti kraje.

Akce s názvem Cyklotoulky začala na Rožnovsku, odkud pochází trojka kandidátky Zdeněk Třos. “Během dvoudenní, více než 70kilometrové okružní jízdy jsme navštívili například prostředí Bečvy, kterou dlouhodobě řešíme v souvislosti s otravou. Cílem akce je setkávat se s lidmi a motivovat je ke zdravému a aktivnímu životnímu stylu. Kromě toho navštěvujeme místní neziskové organizace, lokální chovatele a podniky, které podporují regionální ekologickou výrobu,” říká Zdeněk Třos.

Během jízdy kandidáti neváhali a do svých vozíků sbírali pohozené odpadky, které odnesli k nejbližším košům na tříděný odpad: “Odhozeným papírkem to začíná, a černou skládkou elektrospotřebičů v lese končí. Říkám si, že svým chováním třeba inspiruji ostatní, nejen k tomu, aby také sbírali odpadky, ale především k tomu, aby si uvědomili, že odhazovat nepořádek do přírody není normální,” komentuje lídr kandidátky František Elfmark.

Kandidáti za sebou mají už i trasu na Kroměřížsku a na kolo si sednou ještě několikrát. Už v pondělí 23. a ve středu 25. srpna budou projíždět Slovácko v okolí Uherského Hradiště a Košíků. V následujících týdnech je čeká ještě Zlínsko a Valašsko. Cestou se baví s voliči o tom, co je v politice a v regionech trápí a rozdávají koaliční noviny a propagační materiály.

O tom, že se regiony nejekologičtěji a nejaktivněji poznávají na kole se může přesvědčit kdokoliv, kdo má chuť připojit se k Františkovi a Zdeňkovi. Příznivci se také mohou zúčastnit doplňkových akcí, které si kandidáti naplánovali ke svým trasám. Mezi ty patří třeba rozdávání nanuků nebo návštěva europoslance Marcela Kolaji ve středu 25. srpna. V každém regionu se zastaví na krátkou diskuzi o programových bodech, problémech občanů, nebo jednoduše na pivo. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama