Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2021 13:19:39

Středočeský kraj nepodpoří malé obchůdky

Středočeský kraj nepodpoří malé obchůdky

Tak se nám Středočeský kraj nezapojil do ministerského programu Obchůdek 21+, který měl podpořit rozvoj služeb v malých obcích.

Tak se nám Středočeský kraj nezapojil do ministerského programu Obchůdek 21+, který měl podpořit rozvoj služeb v malých obcích.

Prý kvůli nízké alokaci, která by přinesla při 500 žadatelích jen 6000 Kč pro každý obchůdek.

Ano, dá se souhlasit, že celková alokace je nízká. Dá se souhlasit i s tím, že počítat s obcemi až do 3000 obyvatel znamená logicky vyšší počet možných žadatelů. Ale zase ne o tolik - v kraji je 1068 obcí do 3000 obyvatel a 866 obcí do 1000 obyvatel.

Podobná situace je ale v řadě fondů kraje, poptávka několikrát převyšuje schvalovanou alokaci. Kdyby navíc kraj ke každé dotaci z Ministerstva průmyslu a obchodu přidal stejnou částku, jednalo by se již při uváděném příkladu o tisícovku měsíčně. A to je částka, se kterou by se mnoha obchůdkům pomoci rozhodně dalo.

Jako komunisté máme oživování zejména malých obcí a rozvoj základní infrastruktury a služeb za prioritu. Podporujeme v nich nejen tolik potřebné služby jako je třeba obchod, pošta, škola, ordinace, knihovna, ale i třeba oblast bydlení. Máme připravený program, který zafinancuje obecní bytovou výstavbu včetně veřejně prospěšných prostor a zároveň zajistí bydlení pro potřebné profese, jako jsou zdravotní sestry, lékaři, policisté nebo učitelé.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama