Jakub Kulhánek, MA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2021 13:10:00

Otevření ambasády v Kataru povede i k přilákání investic do ČR

Otevření ambasády v Kataru povede i k přilákání investic do ČR

Ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek (ČSSD) jednal v pátek 27. srpna 2021 v Černínském paláci s ministryní Alenou Schillerovou (za ANO) o rozpočtu MZV pro rok 2022.

 Jednu z významných položek bude představovat otevření zastupitelského úřadu v Kataru či posilování IT infrastruktury MZV.

„Těší mě, že jsme se byli schopni dohodnout na pokrytí klíčových potřeb MZV na příští rok,“ uvedl ministr zahraničí Jakub Kulhánek. Návrh rozpočtu MZV na příští rok počítá s 8 miliardami a 912 miliony. Oproti loňskému roku jde o nárůst o půl miliardy korun.

Jedním z plánů MZV, který bude součástí příštího rozpočtu, je posilování IT infrastruktury a modernizace komunikačních prostředků. Další prioritou pro příští měsíce je otevření zastupitelského úřadu v Kataru, na které bude MZV vyčleněn dostatek finančních prostředků. „Otevření ambasády v Kataru povede nejen k posílení vzájemných vztahů, ale také k přilákání investic do ČR,“ doplnil ministr zahraničí.

Jednání se také věnovalo navýšení rozpočtu na české předsednictví v Radě EU, které tento týden schválila vlády. Díky tomuto kroku posílí Ministerstvo zahraničních věcí o dalších 10 lidí, kteří se na předsednictví budou podílet přímo v Bruselu na Stálém zastoupení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama