Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2021 4:33:00

První kolo testování ve školách ukázalo minimální množství nákazy covid-19

První kolo testování ve školách ukázalo minimální množství nákazy covid-19

Antigenní testy na covid-19 v první den nového školního roku v Královéhradeckém kraji odhalily minimum případů nákazy.

V kraji bylo ve středu 1. září provedeno celkem 34 882 antigenních testů, které vyšly pozitivní pouze u osmi žáků. U žádného z testovaných zaměstnanců škol test pozitivní nevyšel. Výsledky pozitivních antigenních testů musí ještě potvrdit PCR testy.

„Testy v první školní den mezi žáky v regionu odhalily minimální počet případů nákazy covid-19. To nám dává naději, že ve školách by mohl co nejdříve začít fungovat znovu režim běžného školního roku,“ zhodnotil hejtman Martin Červíček.

Žáci se na základě rozhodnutí ministerstva zdravotnictví budou testovat na covid-19 třikrát, a to 1., 6. a 9. září. V případě, že žák test nepodstoupí, musí nosit roušku i během výuky a například v jídelně musí sedět odděleně od ostatních. Jako alternativa platí negativní test z jiného odběrového místa. Testovat se nemusí očkovaní žáci a ti, kteří prodělali covid-19 před méně jak 180 dny. Stejná pravidla platí také pro učitele a další zaměstnance školy.

V kraji do základních a středních škol nastoupilo zhruba 73 tisíc žáků. Testování ve školách v Královéhradeckém kraji se podle dostupných informací obešlo bez komplikací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama