Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2021 12:48:00

Další srdcerváč ČT na podporu afghánských žen, které je nutné zachraňovat

Další srdcerváč ČT na podporu afghánských žen, které je nutné zachraňovat

Další srdcerváč ČT na podporu afghánských žen, které je nutné zachraňovat před islámským násilím a zákonem šaríja

 Média (zejména ta veřejnoprávní) po obrázcích plačících afghánských dětí v rozvalinách na podporu „evakuace tlumočníků“ přešla nejprve k zobrazování tálibánských krutostí, veřejných poprav, bičování atd. Jenže snaživcům na Kavčích horách uniklo, že na zneužitých snímcích, starých přes pět let, není v roli popravčích Tálibán, nýbrž Islámský stát.

Jak se to pozná? Jednoduše: Tálibán má bílou vlajku s nápisem, kdežto ISIL černou. A na těch „tálibánských“ snímcích byla – to byste neuhodli – černá vlajka.

Nyní však promigrantská propaganda přechází očividně na ještě vyšší level. Tentokrát jde o pro změnu o ochranu afghánských žen před talibánci. Jenže v islámských zemích je přes 600.000.000 žen, od severní Afriky přes Blízký východ až po Indonésii. Zhruba tolik, jako je obyvatel Evropy. Chcete li je všechny zachránit tím, že je odvezete do Evropy, tak potom bych měl otázku, kam chcete odvézt všechny obyčejné Evropany (s výjimkou úředníků EU), aby byli chránění před podobnými šílenci?

Evropa je totiž naše, a o tom, kdo tady bude žít z oblastí nám kulturně i civilizačně velmi vzdálených, nebudou rozhodovat ani bruselští byrokrati, ani naše vláda sama o sobě, ale výhradně zodpovědné úřady po důkladném prověření (a to i všech rodinných příslušníků v rámci spojování rodin) a podle našich zákonů. Tady bych chtěl zdůraznit, že nedostatek údajů k prověření je podle mne dostatečným důvodem pro neudělení vstupního ani pobytového povolení. Takže jeden dovezený tlumočník není důvodem k dovozu dalších 20 „rodinných příslušníků“.

Nicméně vzhledem k tomu, jak se imigrační neziskovky třesou na slíbené peníze EU, které tak velkoryse slíbila Van Der Leyenová na podporu afghánské emigrace (zatímco Američané zmrazili afghánské vklady a MMF zastavilo financování projektů v Afghánistánu) můžeme čekat, že tlak na přijímání Afghánců poroste. A dodejme znovu: že v celé této aféře nejde vůbec o ty ženy, ale o záminku, jak se dostat ke státním a evropským milionům podpory promigračních a tzv.lidskoprávních neziskovek.

Od nynějška tedy bude zřejmě platit: co nelegální imigrant, to afghánský tlumočník (bez ohledu na to odkud je a jakou řečí mluví). Ony dávky a veškerá péče zdarma jsou docela lákavé. Skoro mám chuť se také přihlásit.

Je zde však ještě jedna faseta k přemýšlení. I kdybychom nakrásně vzali v potaz, že nějaké ženy z východu či jihovýchodu zatouží (a my jim přiznáme nárok) emigrovat na starý kontinent, není z logických důvodů, jak výše psáno, přijmout celý mnohasetmilionový kontingent. Znamená to tedy, že bude nutné přistoupit k výběru. Podle jakého ale klíče? Aby se nám totiž nakonec nepřihodilo, že budeme uplatňovat nějaká eugenická kritéria. Už jsme ostatně slyšeli i z úst téměř diplomatických (manželka českého velvyslance v Izraeli), že migranti znamenají pro starou Evropu genetický přínos. To mi smutně připomíná teze jistého dr. Mengele, pro nějž termíny jako genetická využitelnost atd. též znamenaly součást jeho „výzkumných“ metod. Předpokládám, že tento nacistický zločinec nebude tím vzorem, podle něhož se bude příští EU řídit. Tedy aspoň v to doufám.

Dámám z islámského světa, které by se chtěly přestěhovat do ČR, můžeme doporučit, aby se v rámci stávající české legislativy obrátily na naše zastupitelské úřady s žádostí o pobyt či azyl a prošly standardním řízením. Srdcervoucí pořady v médiích ani nátlak neziskovek toto moje stanovisko nezmění.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama