Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2021 13:05:00

Očkovací kamion v pěti městech naočkoval 476 zájemců

Očkovací kamion v pěti městech naočkoval 476 zájemců

Mobilní očkování v Královéhradeckém kraji využilo 476 osob. Očkovací kamion navštívil v uplynulých pěti dnech Vamberk, Žacléř, Novou Paku, Hostinné a Kopidlno. Smyslem bylo nabídnout další alternativu pro očkování přímo na určených místech.

„V Královéhradeckém kraji je alespoň jednou očkováno více jak 310 tisíc obyvatel. Populaci starší 16 let máme z 66 % proočkovanou, což je v porovnání s celou republikou nadprůměrné číslo. Mobilní očkování jsme nabídli obyvatelům okrajových částí kraje jako další možnost, kde se nechat očkovat. Uvidíme, jak se situace s očkováním bude vyvíjet v následujících týdnech, a tento projekt případně zopakujeme,“ řekl hejtman Martin Červíček.

Od 3. 9., kdy očkovací kamion do regionu přijel, do jeho poslední zastávky v Kopidlně 7. 9. tuto formu očkování využilo 476 zájemců, z toho 321 z nich očkovací tým podal jednodávkovou vakcínu od společnosti Johnson & Johnson a 155 dvoudávkovou vakcínu Pfizer.

„Předpokládáme, že v regionu bude v následujícím období v provozu nadále 11 očkovacích míst v našich nemocnicích. Jejich provozní doba bude záviset na zájmu o očkování. Ponecháme zde také možnost nechat se očkovat bez předchozí registrace v časy,“ doplnil hejtman. Provozní doby očkování lidé naleznou na webu kraje a jednotlivých nemocnic. Časy očkování se mohou měnit v závislosti na zájmu o očkování.

Počet očkování proti covid-19 v Královéhradeckém kraji v minulých dnech překročil hranici 600 tisíc podaných dávek vakcíny. Zároveň s tím více jak 310 tisíc osob v regionu má dokončené očkování. Více jak 31 tisíc obyvatel kraje je nadále v ochranné době po prodělání nemoci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama